Κήπος Μεγάρου: Δωρεάν προβολές για Κάρμεν, Μαντάμα Μπαττερφλάυ και τη συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου

Δύο όπερες και δύο συναυλίες θα προβληθούν με δωρεάν είσοδο στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται οι μεταδόσεις της UNITEL στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι όπερες

Στην εναρκτήρια προβολή στις 22 Ιουνίου, οι φίλοι της όπερας θα παρακολουθήσουν την «Κάρμεν» του Georges Bizet [Ζωρζ Μπιζέ], σε μια πληθωρική παραγωγή, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Franco Zeffirelli [Φράνκο Τζεφιρέλλι], η οποία ανέβηκε στην επιβλητική Αρένα της Βερόνας, με πρωταγωνίστρια τη λετονή μετζοσοπράνο Elīna Garanča [Ελίνα Γκαράντσα] και τον Ιταλό Marco Armiliato [Μάρκο Αρμιλιάτο] στο πόντιουμ.

Στις 6 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η δεύτερη προβολή όπερας για το φετινό καλοκαίρι. Aυτή τη φορά, στην οθόνη του Κήπου προβάλλεται η «Μαντάμα Μπαττερφλάυ» του Giacomo Puccini [Τζάκομο Πουτσίνι], μια παράσταση που μαγνητοσκοπήθηκε στο διάσημο Φεστιβάλ του Μπρέγκεντς, με φόντο το εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό της Λίμνης της Κωνσταντίας. Στον κεντρικό ρόλο της Τσο-Τσο Σαν, η σοπράνο Barno Ismatullaeva [Μπάρνο Ισματουλλάεβα]. Τη Συμφωνική της Βιέννης διευθύνει ο Enrique Mazzola [Ενρίκε Ματσόλα].

Οι συναυλίες

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα προβολών της UNITEL περιλαμβάνει επίσης δύο συναυλίες με τη Φιλαρμονική της Βιέννης.

Στις 29 Ιουνίου οι μουσικόφιλοι θα απολαύσουν τον Λεωνίδα Καβάκο σε έργα Johannes Brahms [Γιοχάννες Μπραμς] και Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ] από την περίφημη Μουζίκφεραϊν της Βιέννης. Στην ίδια συναυλία, το φημισμένο αυστριακό σύνολο παρουσιάζει επίσης την Πέμπτη συμφωνία του Carl Nielsen [Καρλ Νήλσεν] υπό τον σουηδό μαέστρο Herbert Blomstedt [Χέρμπερτ Μπλόμστεντ].

Στην τελευταία θερινή προβολή του Μεγάρου στον Κήπο στις 13 Ιουλίου, η ίδια συμφωνική ορχήστρα συναντά μια θρυλική πιανίστα του καιρού μας, την Martha Argerich [Μάρθα Άργκεριχ], και έναν μυθικό αρχιμουσικό, τον Ζubin Mehta [Ζούμπιν Μέτα]. Σε αυτή τη μουσική συνάντηση κορυφής, η σπουδαία σολίστ ερμηνεύει μία από τις σημαντικότερες συνθέσεις του ρομαντικού ρεπερτορίου, το Κοντσέρτο για πιάνο σε λα ελάσσονα του Robert Schumann [Ρόμπερτ Σούμαν]. Στο ίδιο μουσικό κλίμα είναι και η «Ρομαντική» συμφωνία του Αnton Bruckner [Άντον Μπρούκνερ], με την οποία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της βραδιάς.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές της UNITEL είναι ελεύθερη.