Επιστολή 21 σωματείων για τους κινηματογράφους, Ιντεάλ, Άστορ, Ίριδα

Τη Μεγάλη Τρίτη 11/4 ώρα 12:00 θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού

Με αίτημα την προστασία των κινηματογραφικών αιθουσών του κέντρου της Αθήνας «Ιντεάλ», «Άστορ», «Ίριδα», οι εκπρόσωποι εικοσιένα σωματείων και ενώσεων από τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική εκπαίδευση ζητούν άμεση συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία.

 

21 σωματεία για διάσωση κινηματογραφικών αιθουσών

Σε κοινή επιστολή τους προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Εργασίας, Παιδείας, τα σωματεία και οι ενώσεις τονίζουν για τους κινηματογράφους: «Οι αίθουσες προβολής είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού. Είναι το σπίτι των δημιουργών, των εργαζομένων και του κοινού της Έβδομης Τέχνης. Οφείλουμε να στηρίξουμε την σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία ως το ανεκτίμητο κεφάλαιο στο παρόν αυτού του τόπου. Ειδικά αυτές οι αίθουσες που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες στηρίζουν την παγκόσμια και εγχώρια ανεξάρτητη παραγωγή.

Ο σύγχρονος πολιτισμός, είναι ένας ζωντανός οργανισμός, εμπνέεται και δημιουργεί καθημερινά, επειδή μια ολόκληρη κοινότητα κινηματογραφιστών συμβάλλει με τη δουλειά της.

Γι’ αυτό λοιπόν απαιτούμε εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα, για το οποίο έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και τουλάχιστον πέντε μήνες και ταυτόχρονα το έχουμε επικοινωνήσει με κάθε πρόσφορο μέσο. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να σταματήσουν οι υπεκφυγές και να εργαστούμε όλοι μαζί με συνέπεια, προκειμένου να δοθεί λύση για τη συνέχιση της παρουσίας των κινηματογραφικών αιθουσών στο κέντρο της Αθήνας. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει και η πολιτική βούληση».

 

Παράλληλα ενημερώνουν ότι τη Μεγάλη Τρίτη 11/4 ώρα 12:00 θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού.