Quantcast

Δωρεάν συναυλία αφιερωμένη στον Bob Dylan στο Ζάππειο Μέγαρο στις 11 Ιουλίου

Μια σύμπραξη διεθνώς αναγνωρισμένων μουσικών

Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Bob Dylan διοργανώνει στις 11 Ιουλίου στις 20:00 στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης Μάρα Καρέτσος με εκλεκτούς καλεσμένους και δωρεάν πρόσβαση στους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας.

 

Η βραδιά, την οποία έχει επιμεληθεί η διεθνούς φήμης αναγνωρισμένη visual artist Μάρα Καρέτσος και θα τελεστεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, είναι μια σύμπραξη διεθνώς αναγνωρισμένων μουσικών που θα τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο τον Bob Dylan, έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μουσικούς και ποιητές που έχει κερδίσει και Νόμπελ Λογοτεχνίας τον Οκτώβριο του 2016.

Οι μουσικοί

Στη βραδιά θα συμμετέχουν με ένα κλασικό, ηλεκτρονικής μουσικής και τζαζ ρεπερτόριο οι μουσικοί:
Dimitrios Vassilakis Quintet
Δημήτριος Βασιλάκης, Σαξόφωνο/φωνητικά
Νέστορας Βασιλάκης, τενόρο σαξόφωνο
Μάνος Σαριδάκης, πιάνο
Κώστας Πατσιώτης, μπάσο
Γιώργος Κωστελέτος, ντραμς

Piano Trio
Ευγενία Παπαδήμα-Πιάνο
Απόλλων Γραμματικόπουλος-Βιολί
Ισίδωρος Σιδέρης-Βιολοντσέλο

Δημήτρης Φέσσας – Μουσική Ambient – Φωνή / Κιθάρα
& Κώστας Στεργίου – Πλήκτρα
Κωνσταντίνος Σφέτσας – Βιολοντσέλο
Davide Picci – Κιθάρα

Το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης Μάρα Καρέτσος

Το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης, Μάρα Καρέτσος, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2022 με σκοπό τη συνεργασία ταλαντούχων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που βοηθά τους νέους Έλληνες καλλιτέχνες, μουσικούς, ποιητές και λογοτέχνες και τους ανθρώπους των επιστημών μέσα από εκθέσεις και παρουσιάσεις να δείξουν το έργο τους και εκτός ελληνικών συνόρων.

Ο χώρος του Ιδρύματος φιλοξενεί διαλέξεις, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, μουσικές βραδιές ενώ πραγματοποιούνται και ανταλλαγές αλλά και φιλοξενία ξένων καλλιτεχνών, με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα και την ιστορία της. Οι δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού και Επιστήμης, Μάρα Καρέτσος, προσδοκούμε να φέρει νέες τάσεις στην Ελλάδα στον χώρο της τέχνης και της επιστήμης.

Ποια είναι η Μάρα Καρέτσος

Η Μάρα Καρέτσος έφυγε από τη Λάρισα με όνειρό της να κατακτήσει όλο τον κόσμο με το ταλέντο και τη θέλησή της για τις τέχνες. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών με υποτροφία και κατόπιν διαγωνισμού διορίστηκε το 1973 επιμελήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην έδρα Πλαστικής.

Υπέβαλε όμως την παραίτησή της μέσα σε έναν χρόνο και άρχισε να ταξιδεύει. Πρώτα βρέθηκε στο Παρίσι, όπου έμεινε και εργάστηκε 10 ολόκληρα χρόνια. Εκεί πραγματοποίησε εκθέσεις σε Γκαλερί όπως της Lilian Francois και του Paul Facchetti, μία από τις σπουδαιότερες Γκαλερί της εποχής στο Παρίσι.

Σε μία έκθεση γυρίζοντας στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον μοναδικό διεθνή Γκαλερίστα, Αλέξανδρο Ιόλα, ο οποίος της πρότεινε να εκθέσει στην Γκαλερί του στη Νέα Υόρκη.

Τα έργα της Μάρα Καρέτσος ήταν σουρεαλιστικά, εμπνευσμένα από την Ελλάδα με τις κρυστάλλινες Αφροδίτες και κολώνες με διακοσμητικά σχέδια.

Εξέθεσε επίσης σε Μιλάνο, Ρώμη, Παρίσι, Τόκιο, Αθήνα και Γαλλική Ριβιέρα. Εκθέσεις της πραγματοποιήθηκαν και στο Grand Palais, στο Μουσείο της Μασαχουσέτης, στην Biennale, στην Touquet και στην Ελλάδα στην Εθνική Πινακοθήκη, αλλά και στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στο Μουσείο Βορρέ.

Έργα της έχουν εκτεθεί και σε εξωτερικούς χώρους αλλά και σε διεθνείς συλλογές των David Rockefeller, Stavros Niarchos, Prince of Monaco, Joe Kennedy Collection και άλλα.

Έχει τιμηθεί με το χρυσό κλειδί των Αθηνών κι έχει ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως για όλο τον κόσμο.

Τον Οκτώβριο του 2022 δημιούργησε στην Αθήνα το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης και σκοπός του είναι να βοηθήσει νέους καλλιτέχνες στις τέχνες, τη μουσική, το θέατρο και τη λογοτεχνία να αναδειχθούν σε όλο τον κόσμο.