Τζόρτζια Μελόνι: Η ενεργειακή κρίση είναι μια ευρωπαϊκή υπόθεση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί

Στην ενεργειακή κρίση και στην αναγκαία αντιμετώπισή της, αναφέρθηκε σήμερα η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλιας, Τζόρτζια Μελόνι, μέσω ανάρτησής της στο Facebook

Στην ενεργειακή κρίση και στην αναγκαία αντιμετώπισή της, αναφέρθηκε σήμερα η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλιας, Τζόρτζια Μελόνι, μέσω ανάρτησής της στο Facebook.

«Η ενεργειακή κρίση είναι μια ευρωπαϊκή υπόθεση και με αυτή την διαπίστωση πρέπει να αντιμετωπιστεί. Τα Αδέλφια της Ιταλίας και οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί υποστηρίζουν ότι η πραγματική αποστολή τη ΕΕ θα έπρεπε να είναι να διαχειριστεί τις μεγάλες προκλήσεις της ηπείρου, που δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν, μεμονωμένα, από τις χώρες μέλη», τόνισε η νικήτρια των ιταλικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, η Τζόρτζια Μελόνι πρόσθεσε: «κινήσεις μεμονωμένων κρατών, με στόχο να εκμεταλλευτούν τα σημεία ισχύος τους, κινδυνεύουν να δημιουργήσουν παρεμβολή στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να αλλοιώσουν την ευρωπαϊκή κοινή αγορά. Θα στηρίξουμε κάθε κίνηση η οποία θα αποσκοπεί στο να αποτρέψει φαινόμενα κερδοσκοπίας και αδικαιολόγητες αυξήσεις του κόστους της ενέργειας, όπως και μια κοινή πρωτοβουλία ουσιαστικής στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».