Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο διοικητής νοσοκομείου που καταγγέλθηκε για σεξιστική επίθεση

Ο διοικητής παραιτήθηκε μετά από απαίτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη

Σε παραίτηση υποχρεώθηκε ο διοικητής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης εις βάρος του οποίου υπεβλήθη καταγγελία για σεξιστική επίθεση.

 

Σύμφωνα με το voria.gr, ο διοικητής παραιτήθηκε μετά από απαίτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη. Η έγγραφη καταγγελία έγινε από την υποδιευθύντρια του νοσοκομείου, που τον κατηγορεί για σεξιστική επίθεση.

Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου, πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια βγήκε από το γραφείο του διοικητή αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση.

Μιλώντας στους συναδέλφους της είπε ότι υποβάλλει την παραίτησή της, ενώ στη συνέχεια προώθησε έγγραφη καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η καταγγελία κατατέθηκε στις 7 Οκτωβρίου στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια. Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης ενημέρωσε αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υπουργό Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα. Η εντολή που δόθηκε από τον υπουργό ήταν να ζητηθεί αμέσως η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, κάτι που έγινε. Ο καταγγελλόμενος παραιτήθηκε, ενώ η πράξη αποδοχής της παραίτησης υπογράφεται εντός της ημέρας.

Ο κ. Μπογιατζίδης ανέφερε ότι μετά από εντολή του υπουργού, η καταγγελία διαβιβάστηκε και στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως έγραψε η Voria.gr, στο υπουργείο Υγείας, ακόμη και πριν από το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό, υπήρχε προβληματισμός για τον εν λόγω διοικητή καθώς στο νοσοκομείο είχαν συμβεί τους τελευταίους μήνες αρκετά γεγονότα τα οποία εξέθεταν τη διοίκηση, αλλά και το ίδιο το υπουργείο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προκλήθηκε κίνδυνος ακόμη και για ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους, δεν προχώρησε η αντικατάστασή του, παρότι υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις.

 

«Σκαρφίστηκαν σεξουαλική παρενόχληση επειδή διέταξα δύο προκαταρκτικές έρευνες»

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς» Γιώργος Κούτρας δήλωσε στο thestival.gr ότι «σκαρφίστηκαν σεξουαλική παρενόχληση επειδή διέταξα δύο προκαταρκτικές έρευνες».

«Η παραίτησή που υπέβαλα χθες δεν σχετίζεται με την καταγγελία. Έχω υποβάλει και άλλες φορές την παραίτηση μου λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο όμως δεν είχε γίνει δεκτή» τόνισε, προσθέτοντας ότι η καταγγελία είναι προϊόν εκδίκησης, καθώς ζήτησε «δυο προκαταρκτικές έρευνες, οι οποίες υπεγράφησαν στις 6/10».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη προκαταρκτική έρευνα αφορά την μη παράδοση ενός εγγράφου (γνωμοδότηση) προς τα μέλη του ΔΣ. Η δεύτερη περίπτωση αφορά μία ποσότητα μασκών που εντοπίστηκε στις αποθήκες του νοσοκομείου και δεν ήταν καταγεγραμμένη.