Συρίγος: 75% των φοιτητών εμβολιασμένοι – Πολιτική απάντηση της νεολαίας στην κοινωνία

Επίσης με ανάρτηση της στο Twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συγχαίρει την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη μαζική ανταπόκρισή της στον εμβολιασμό

Στο 75% ανέρχεται το ποσοστό των εμβολιασθέντων φοιτητών, σύμφωνα όσα δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελο Συρίγος, στο πλαίσιο τροπολογίας το υπουργείου για την ειδική πλατφόρμα edupass.gov.gr μέσω της οποίας θα ελέγχεται εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για φυσική παρουσία σε σχολεία και ΑΕΙ.

Κάνοντας λόγο για «μια πολιτική απάντηση της νεολαίας στην κοινωνία» ο υφυπουργός σχολίασε ότι «ο μέσος όρος εμβολιασμού των φοιτητών είναι 75%, πάνω από το επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας, ενώ Πολυτεχνείο-Οικονομικό Πανεπιστήμιο είναι άνω του 80%, και οι εμβολιασμοί στους φοιτητές αυξάνονται διαρκώς».

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα ο υφυπουργός σχολίασε ότι στοχεύει στον έλεγχο της στήριξης υγιών προϋποθέσεων για φυσική παρουσία στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές.

«Τα στοιχεία αποστέλλονται θυρίδα κάθε δομής, διατηρούνται μόνον 7 ημέρες, ενώ προβλέπεται ρητώς ότι δεν λειτουργούν ως παρουσιολόγιο, σκοπός να διασφαλιστεί ότι όσοι συμμετέχουν είναι ασφαλείς για τους γύρω τους σε ό,τι αφορά στα πανεπιστήμια» διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο κ. Συρίγος.

Επίσης με ανάρτηση της στο Twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συγχαίρει την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη μαζική ανταπόκρισή της στον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσιάζει την Τετάρτη η Καθημερινή, από τους 513.151 φοιτητές 377.080 είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες. Εξ αυτών, οι 349.206 (το 68%) έχουν εμβολιαστεί με μία ή δύο δόσεις και οι 27.874 (26,5%) έχουν νοσήσει. Άλλοι 136.071 φοιτητές (ποσοστό 26,5%) είναι ανεμβολίαστοι.

Ανά πανεπιστήμιο το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων έχει το ΕΜΠ 78% και ακολουθούν, το ΕΑΠ (77%), το ΕΚΠΑ (73%) και τα Πειραιώς και Πάντειο (με 72% έκαστο).

Το μικρότερο ποσοστό εμβολιασθέντων έχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (58%) εάν εξαιρέσουμε τις τέσσερις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες που όλες έχουν χαμηλότερα ποσοστά. Οι Εκκλησιαστικές Ακαδημίες αντίστροφα έχουν τα υψηλότερα ποσοστά νόσησης (από 7% έως 11%).