ΚΙΝΑΛ: Η αυξημένη συμμετοχή κρίνει τις αυριανές εκλογές

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους

Η προεκλογική περίοδος για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής έφτασε στο τέλος της, καθώς αύριο Κυριακή στις 7 το πρωί θα ανοίξουν οι 840 κάλπες, εκ των οποίων οι 818 στην Ελλάδα και οι 22 στο εξωτερικό (Κύπρο, Γερμανία, Αγγλία, Βέλγιο, Σουηδία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς).

 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, με την εκλογική επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής να ζητάει από όσους θα προσέλθουν στις κάλπες να μην είναι μέλη άλλου κόμματος. Η σχετική εγκύκλιος έχει περισσότερο χαρακτήρα προτροπής, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να διασταυρωθεί. Το αντίτιμο είναι τρία ευρώ (μόνο) για την πρώτη Κυριακή, ενώ για να ψηφίσει κάποιος στον επαναληπτικό γύρο θα πρέπει να έχει πάρει μέρος στην αυριανή διαδικασία.

Οι εκτιμήσεις στο ΚΙΝΑΛ και οι βασικοί διεκδικητές

Με βάση όλες τις εκτιμήσεις των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες, με τους πιο αισιόδοξους να βάζουν τον πήχη πάνω από τις 250χιλιάδες. Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον στρέφεται στους τρεις βασικούς διεκδικητές, δηλαδή τους κυρίους Ανδρουλάκη, Λοβέρδο και Παπανδρέου, που ως το κλείσιμο της κάλπης θα δίνουν σκληρή μάχη για να βρίσκονται και στον επόμενο γύρο. Κάθε πρόβλεψη, βέβαια, φαντάζει αυτή την ώρα επισφαλής, για αυτό και στα επιτελεία των τριών υποψηφίων επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Οι συνεργάτες και των τριών υποψηφίων ισχυρίζονται, δε, ότι η αυξημένη συμμετοχή θα είναι προς όφελός τους, κάτι που βεβαίως μένει να επιβεβαιωθεί.

Οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν ως πιθανότερο δίδυμο του δεύτερου γύρου τους κυρίους Ανδρουλάκη και Παπανδρέου, με ποσοστά κοντά στο 30% και για τους δυο, ενώ τον κ. Λοβέρδο τον τοποθετούν πέριξ του 25%.

Οι δημοσκοπήσεις

Στον αντίποδα οι δημοσκοπήσεις όλων των προηγούμενων ημερών εμφάνιζαν τον κ. Λοβέρδο να υπερισχύει των άλλων δυο, ιδίως όταν η ερώτηση γινόταν στο σύνολο των ψηφοφόρων και όχι μόνο αυτών του ΚΙΝΑΛ.

Την ίδια ώρα, τη μάχη για την τέταρτη θέση δίνουν ουσιαστικά οι κύριοι Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστιδής, με τις μετοχές τους να είναι ανεβασμένες μετά την αξιοπρεπέστατη παρουσία τους στο debate.

Σύμφωνα με τα επιτελικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη μια πρώτη σημαντική εικόνα για τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών θα υπάρξει εκτός απροόπτου μετά τις 10 το βράδυ.