«Η ανταπόκριση των πολιτών στην εμβολιαστική διαδικασία κατά της COVID – 19, μέσω των κινητών μονάδων που αναπτύξαμε σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλή», τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.
Όπως επεσήμανε, «πήγαν πολύ καλά οι εμβολιασμοί στους δήμους Ερυμάνθου της Αχαΐας και Πωγωνίου των Ιωαννίνων, στην Βυτίνα της Αρκαδίας και στην Ανδρίτσαινα της Ηλείας, ενώ θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για αρκετό χρονικό διάστημα, με το σκεπτικό, ερχόμαστε εμείς σε εσάς, προκειμένου να εμβολιαστείτε και όχι ελάτε να σας εμβολιάσουμε».
Μιλώντας για την προσπάθεια της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, η οποία καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας, δηλαδή την Πελοπόννησο, την Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά, ο Γιάννης Καρβέλης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «προκειμένου να ενισχύσουμε τη συμμετοχή του κόσμου στην εμβολιαστική διαδικασία, κατόπιν των κατευθύνσεων του υπουργείου Υγείας, αναπτύξαμε κινητές μονάδες από ιατρούς και νοσηλευτές, με σκοπό να επισκεφθούμε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές και να προσπαθήσουμε, σε συνεργασία και με την τοπική αυτοδιοίκηση, να βρούμε συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και να εμβολιαστούν».
Περιγράφοντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τα όσα ο ίδιος βίωσε κατά την επίσκεψη της κινητής μονάδας στις περιοχές Ερυμάνθεια και Σταυροδρόμι της Αχαΐας, σημείωσε ότι «περισσότεροι από 20 συμπολίτες μας που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή μετέβησαν στο δημοτικό κατάστημα στο Σταυροδρόμι, όπου είχε εγκατασταθεί η κινητή μονάδα και εμβολιάστηκαν με πάρα πολύ ασφαλή τρόπο».
Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «συζητώντας με τους συμπολίτες μας οι οποίοι ήταν στο εμβολιαστικό κέντρο και εμβολιάζονταν, κατάλαβα ότι ενδεχομένως και να μην εμβολιάζονταν ποτέ, εάν δεν είχαμε πάει εκεί με την κινητή μονάδα».
«Οι περισσότεροι», συνέχισε, «ήταν άνω των 50 ετών, οι οποίοι μπορώ να πω ότι δύσκολα αποχωρίζονται το χωριό τους και το σπίτι τους για να μεταβούν έστω και λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, εκεί δηλαδή που είναι κέντρα υγείας της περιοχής και λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα.»
Παράλληλα, ο Γιάννης Καρβέλης ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει μία προστιθέμενη αξία και με τον τρόπο αυτό θα συνεχίσουμε και σε άλλες ημιορεινές και ορεινές περιοχές, ώστε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας».
«Άλλωστε», τόνισε, «δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι ενδεχομένως μερικές φορές να είναι και λίγο δύσκολη η μετάβαση πολιτών προς τα κέντρα υγείας, όπου έχουμε τις εμβολιαστικές γραμμές».
Πάντως, όπως σημείωσε, «το πλεονέκτημα της προσπάθειας με τις κινητές μονάδες εμβολιασμού έχει να κάνει με το γεγονός ότι συμμετέχουν σε αυτές γιατροί, οι οποίοι καλύπτουν τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία, κάτι που σημαίνει ότι ούτως ή άλλως υπάρχει μία διαπροσωπική σχέση και μία σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας».
Επίσης, ο Γιάννης Καρβέλης υπογράμμισε ότι «συνεχίζουμε με το σχέδιο που έχουμε αναπτύξει, ώστε να καλύψουμε σχεδόν όλη την 6η υγειονομική περιφέρεια, με κινητές εμβολιαστικές μονάδες από τα κέντρα υγείας», διότι, όπως εξήγησε, «απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η άμεση κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας που είναι μακριά από τις μεγάλες υγειονομικές μας μονάδες, χωρίς να ταλαιπωρούνται περαιτέρω». «Στόχος μας» συμπλήρωσε, «είναι η θωράκιση των συμπολιτών μας, κυρίως ηλικιωμένων, στις απομακρυσμένες περιοχές της υπαίθρου, διότι χτίζοντας τοίχος ανοσίας στα χωριά μας, συμβάλλουμε στη μείωση του αριθμού των νοσούντων».