Επανεκκίνηση για σχολεία και φροντιστήρια τη Δευτέρα – Πώς προχωράνε οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Ποιες οι κυρώσεις σε όσους δεν κάνουν το self test

Τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

 

 

Διευκρινίσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των φροντιστηρίων ενίσχυσης και ξένων γλωσσών, που ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

 

 

«Τη Δευτέρα ξεκινούν κανονικά όλες οι σχολικές βαθμίδες με δύο self test την εβδομάδα», δήλωσε η υφυπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

 

«Το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων» σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας εξηγώντας πως υπάρχει περίπτωση, μάλιστα να ανοίξουν και σήμερα, Παρσκευή.

 

Ποιοι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη εμβολιαστεί

 

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών η Ζέττα Μακρή τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και το βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα.

 

 

Ποιες οι επιπτώσεις για μαθητές και καθηγητές σε περίπτωση άρνησης διενεργεας self test

 

Διευκρίνισε, επίσης, πως αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή).

 

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί κάτι τέτοιο. Η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ».

 

Οι κυρώσεις για τους μαθητές είναι απουσίες ή αποβολές, όπως σημειωσε η υφυπουργός.