Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Όλοι οι ασθενείς σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

«Αυτό που πρέπει να σημειώσω είναι πως οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δυστυχώς όλοι είναι ανεμβολίαστοι» είπε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ

«Αυτό που πρέπει να σημειώσω είναι πως οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δυστυχώς όλοι είναι ανεμβολίαστοι» είπε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

 

 

Ο κος Χαλκιαδάκης παραδέχτηκε ότι αναμένει έξαρση του κοροναϊού το επόμενο διάστημα ως απότοκο της γενικότερης χαλάρωσης των πολιτών ως προς την τήρηση των μέτρων ένεκα του καλοκαιριού.

Όπως ανέφερε, φοβάται συγκεκριμένα πως τέλη Αυγούστου, με την επίπτωση του πανηγυριού της Παναγίας θα έχουμε πάλι αύξηση των κρουσμάτων.

Πίεση στις ΜΕΘ

Εξήγησε πως στο ΠΑΓΝΗ υπάρχουν 46 νοσηλευόμενοι, 31 στην κλινική του κορωνοιού και 15 στις ΜΕΘ.

Τόνισε πως αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα. «Ήμασταν πιεσμένοι στις ΜΕΘ» πρόσθεσε εξηγώντας πως υπάρχουν 16 κρεβάτια με τα 15 να είναι κατειλημμένα. «Δεν είναι και οι 15 ασθενείς διασωληνωμένοι. Είναι οι 12» .

«Στην κλινική του κορωνοϊού, υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι. Συνήθως είναι ηλικιωμένοι και αυτοί έχουν νόσο πολύ ελαφριά» πρόσθεσε και έδωσε ως παράδειγμα την ύπαρξη ασθενούς 101 έτους, η οποία είναι πλήρως εμβολιασμένη και έχει μια πολύ ελαφριά νόσηση.

«Πρέπει όλοι μας να πάμε να εμβολιαστούμε, όσοι δεν έχουμε εμβολιαστεί» επισημαίνοντας πως οι εμβολιασμένοι νοσούν πολύ ελαφρά ακόμη κι αν κολλήσουν.