Βόμβα σε ΑΤ Ζωγράφου: Τυφλό χτύπημα με θύματα ήθελαν οι δράστες

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ

Η γεμάτη καρφιά βόμβα που εντοπίστηκε την Δευτέρα, 16/12 κοντά στο ΑΤ Ζωγράφου έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που θα τους δώσουν πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών. Παράλληλα στην ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε στάση αναμονής για την ανάληψη ευθύνης από κάποια τρομοκρατική ομάδα μέσω προκήρυξης.

Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία στην αστυνομία είναι πως οι δράστες θα προχωρούσαν σε τυφλό χτύπημα χωρίς προειδοποίηση κατά του Α.Τ. Ζωγράφου με τον εκρηκτικό μηχανισμό. Μάλιστα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι η βόμβα με τα καρφιά θα σκορπούσε τον θάνατο, χωρίς να αποκλείεται να υπήρχαν θύματα και πολίτες που περνούσαν από το σημείο. Κοντά στο Α.Τ. Ζωγράφου υπάρχουν δύο σχολεία και η Πολυτεχνειούπολη.

Το σημείο, που τοποθετήθηκε η βόμβα, φέρεται να μην είναι διόλου τυχαίο καθώς τοποθετήθηκε μέσα σε Πανεπιστήμιο και είχε και αστυνομικό στόχο. Το μήνυμα των δραστών φαίνεται πως είναι διπλό με τις τελευταίες εξελίξεις με το άσυλο, το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις εκκενώσεις καταλήψεων, αλλά και όσα καταγγέλθηκαν πως έγιναν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων τόσο του Πολυτεχνείου όσο και στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πριν τις ελεγχόμενες εκρήξεις, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στου Ζωγράφου, διαπίστωσαν πως το ρολόι της βόμβας λειτουργούσε. Μέσα στο πλαστικό μαύρο δοχείο υπήρχε ένας μεταλλικός σωλήνας, ενώ υπήρχε και πυρίτιδα. Η βόμβα βρισκόταν μέσα σε ένα βαρέλι που ήταν γεμάτο καρφιά.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μπροστά από δέντρο, κοντά στο Α.Τ. Ζωγράφου με το ωστικό κύμα και τα καρφιά να έχουν κατεύθυνση προς σε αυτό.

Πίσω από την απόπειρα επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό στο Α.Τ. Ζωγράφου, στελέχη της αστυνομίας βλέπουν ανασυγκρότηση του «αντάρτικου πόλεων». Μάλιστα κάνουν λόγο για μία προσπάθεια δυναμικής απάντησης στις τελευταίες κινήσεις της αστυνομίας με τη συνεχή παρουσία, αλλά τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, τις εκκενώσεις καταλήψεων, το τέλος του ασύλου και την είσοδο στα πανεπιστήμια.