Προειδοποιούν με κλιμάκωση και νέες στάσεις οι εργαζόμενοι του Μετρό

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μετά από ξαφνική απόφαση που έλαβαν χθες οι εργαζόμενοι, ακινητοποιημένοι παραμένουν σήμερα οι συρμοί του μετρό, έως τις 10 το πρωί.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» εξήγησε τους λόγους που ώθησαν τους εργαζομένους στην αιφνιδιαστική αυτή απόφαση.

«Εμείς τους έχουμε ζητήσει να καλύψουν τα κενά. Είμαστε μείον 700 άτομα από το οργανόγραμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρος Ρεβύθης.

Μιλώντας για την απόφαση μετακίνησης συναδέλφων του σε άλλες από τις οργανικές τους θέσεις, αλλά και την απόφαση για τη στάση εργασίας είπε ότι «κι εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την πρωτοφανή απόφαση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ χωρίς να κοιτάξει τις ανάγκες τις υπηρεσιακές και τις ανάγκες των εργαζομένων».

Οπως είπε ο ίδιος πρόκειται για «μια παρτίδα 25 άτομα και η ΣΤΑΣΥ ετοιμάζει άλλα 25 για μετακίνηση προκειμένου να κλείσει τρύπες που η ίδια έχει ανοίξει».

Μετέπειτα, ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «εάν συνεχιστεί το ίδιο πράγμα, να πληρώνουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι τότε είναι πιθανόν να υπάρξει κλιμάκωση».