Παρουσία των υπουργών Δικαιοσύνης και Παιδείας Κωνσταντίνου Τσιάρα και Νίκης Κεραμέως, αντίστοιχα, του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, εγκαινιάστηκε η έκθεση – εικαστικό πολύπτυχο «Μεθεόρτια – από το 21’ στο 22’» στα παλιά δικαστήρια της οδού Σανταρόζα.
Το νεοκλασικό αυτό κτίριο, εγκαταλελειμμένο στη φθορά του χρόνου τα τελευταία χρόνια, με απόφαση του κ. Τσιάρα, ζωντανεύει, φωτίζεται και από ένα σκοτεινό και γκρίζο κτίριο μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και δημιουργίας στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι «η προσπάθεια της τέχνης να αποδείξει τη σχέση της με τον χρόνο είναι συνεχής. Αναδεικνύουμε ένα χώρο με βαρύ ιστορικό αποτύπωμα και αυτό γίνεται πράξη με μια εξαιρετική έκθεση, στην οποία συμμετέχουν με τα έργα τους σημαντικοί καλλιτέχνες, μια έκθεση που μας συνδέει με την βαριά ιστορία του τόπου και ανοίγει ορίζοντες για το μέλλον. Χαιρετίζω τη παρουσία των σημαντικών Θεσσαλών καλλιτεχνών, που δίνουν το δικό τους στίγμα και καταγράφουν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης».
Χαιρετισμό απεύθυναν ακόμη η υπουργός Παιδείας και ο κ. Μπακογιάννης.
Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας Ντίνος Κόκκινος, ο οποίος προλογίζοντας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Εγκαινιάζεται σήμερα ένας σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός μια έκθεση γεμάτη χρώμα, φως, ιστορία, μνήμες και πολλές παρακαταθήκες για το μέλλον. Μια έκθεση σε έναν ιστορικό χώρο, στα παλιά Δικαστήρια της Αθήνας, εδώ που για πολλές δεκαετίες χτυπούσε η καρδιά της Δικαιοσύνης. Αίθουσες φορτωμένες με μνήμες και ακροατήρια δικαστηρίων που γράψανε τη δική τους ιστορία.
Από την πλευρά του περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε: «Είναι μια ξεχωριστή έκθεση όπου οι Θεσσαλοί δημιουργοί πρωταγωνιστούν και μέσα από τα έργα τους συνδιαλέγονται με κορυφαίους φιλέλληνες ζωγράφους και κορυφαίους σύγχρονους εικαστικούς. Μια έκθεση που αφηγείται εύγλωττα την περιπέτεια της Νεοελληνικής τέχνης από την εθνική παλιγγενεσία του 1821 μέχρι σήμερα».