Στη Βουλή η συζήτηση για την αστυνομική βία

Στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»

Η πολιτική αντιπαράθεση για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης μεταφέρεται σήμερα στη Βουλή.

 

 

Σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξη Τσίπρα με θέμα την αστυνομική βία, απαντά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

 

 

Πρόθεση του πρωθυπουργού, όπως μεταφέρουν συνεργάτες του, είναι να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί επί της ουσίας. Ωστόσο, το τέμπο της συζήτησης θα δώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είναι ο ερωτών και οι τόνοι των προηγούμενων ημερών δεν προϊδεάζουν για μια ήρεμη συζήτηση.

 

 

Ο πρωθυπουργός απάντησε στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα για αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη από πλευράς θανάτων -ήτοι, είναι στις χώρες με τις λιγότερες απώλειες. Δεν αποτύχαμε, είναι ψέμα και το ξέρετε, υπογράμμισε.

 

 

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να «ψαρέψει» στα θολά νερά της πανδημίας, προκειμένου να δημιουργήσει νέες «πλατείες» και νέους «αγανακτισμένους».

 

 

Συνέχισε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εσείς κύριε Τσίπρα δεν είστε εχθρός μου, εσείς μπορεί να με βλέπετε ως εχθρό, αλλά ο εχθρός είναι ο κορωνοϊός και η κοινωνία χρειάζεται ενότητα, με αλληλεγγύη και ωριμότητα».