Παγκράτι: Σύντομα η αποκατάσταση στον αγωγό φυσικού αερίου

Πώς ξεκίνησαν όλα

Καμία ανησυχία για τις πολυκατοικίες στο Παγκράτι δεν εμπνέει η διαρροή φυσικού αερίου που διαπιστώθηκε σε αγωγό στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πύρρου και Αινείου.

 

 

 

Αμεσα δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική να απομακρυνθούν από την περιοχή όσοι πολίτες βρίσκονται σε ακτίνα 50 μέτρων, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Φιλολάου από το ύψος της οδού Φρύνης καθώς και στον οδό Ιλιάδος από το ύψος της οδού Φρύνης.

Από τι ξεκίνησε

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα όλα ξεκίνησαν όταν προκλήθηκε τρύπα σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Από το νερό που ανάβλυζε προκλήθηκε οπή στον αγωγό αερίου της περιοχής, η οποία ωστόσο αποτελεί μία διαχειρίσιμη βλάβη.

Στο σημείο βρίσκονται τα αρμόδια συνεργεία και εκτιμάται μάλιστα πως η αποκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο ώρες.

Προληπτικά στο σημείο βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής και 15 πυροσβέστες, οι οποίοι είναι σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους φορείς.

Η εκκένωση δε των πολυκατοικιών έγινε για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, καθώς συνεργεία τόσο της ΕΥΔΑΠ όσο και της ΕΔΑ βρίσκονται στο σημείο και έχουν κλείσει τις παροχές έτσι ώστε να προχωρήσει η επισκευή των αγωγών.

Στο σημείο έχει μεταβεί και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόβλημα και να συντονίσει τις ενέργειες για την παροχή κάθε βοήθειας προς τους κατοίκους που ξεσπιτώθηκαν.  Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία ένα λεωφορείο για να βολευτούν προσωρινά οι άνθρωποι και να μην κάθονται στο κρύο, μέχρι να δοθεί η άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.