ΠΝΠ για ασθενοφόρα: Ξεκινά σήμερα η εκπαίδευση των 199 υπαλλήλων της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε μία εβδομάδα αναλαμβάνουν υπηρεσία σε 50 περιοχές

Τη διαδικασία της ταχύρρυθμης εκπαίδευσής τους ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουλίου, οι 199 διατιθέμενοι ή αποσπώμενοι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ακόμη και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), οι οποίοι, βάσει της κατεπείγουσας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την άμεση ενίσχυση των ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων συγκεκριμένων νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας, αναμένεται να αναλάβουν από την Δευτέρα 17 Ιουλίου υπηρεσία.

 

Οι περιοχές

Υπενθυμίζεται ότι η άμεση ενίσχυση των ασθενοφόρων αφορά, μεταξύ άλλων, περιοχές όπως οι εξής:

Χίος, Λήμνος, Ικαρία, Σάμος, Κως, Λέρος, Πάρος, Νάξος, Άνδρος, Τήνος, Σύρος, Μύκονος, Ίος, Σαντορίνη, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Αταλάντη, Πύλος, Φιλιατρά, Καστοριά, Φλώρινα, Διδυμότειχο, Θάσος, Σητεία, Άγιος Νικόλαος, Ανώγεια, Λιτόχωρο, Πολύγυρος, Κασσάνδρεια, Μουδανιά, Φιλιππιάδα, Παραμυθιά, Ιστιαία, Κύμη, Κάρυστος, Θήβα, Κύθηρα, Φάρσαλα, Ελλασόνα, Σκιάθος, Ακράτα, Καλάβρυτα, Ναύπακτος, Μεσολόγγι, Αμφιλοχία, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Ξυλόκαστρο, Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΠΝΠ για την ενίσχυση των ασθενοφόρων, «το Υπουργείο Υγείας, μέσω του Ε.Κ.Α.Β. και των οικείων Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και οι οικείοι Ο.Τ.Α. μεριμνούν για την εξασφάλιση καταλύματος για το διατιθέμενο ή αποσπώμενο προσωπικό και βαρύνονται, αντιστοίχως, με κάθε σχετική δαπάνη. Η σχετική δαπάνη δύναται να υπερβαίνει τα ανώτατα όρια που τίθενται από τις κείμενες διατάξεις και έως εκατόν πενήντα (150) ευρώ ανά διανυκτέρευση με απόδοση λογαριασμού».