Λαμία: Δέντρο έπεσε ξαφνικά στη μέση του δρόμου (Βίντεο)

Σε κεντρικό σημείο

Μία ακόμη πτώση δέντρου, παρόμοια με αυτή της Κρήτης που συνέβη λίγο καιρό στο Ηράκλειο, συνέβη και στη Λαμία.

 

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού σε αντίθεση με το περιστατικό στην Κρήτη που έγινε πρωινές ώρες στοιχίζοντας την ζωή ενός ανθρώπου που περνούσε με το μηχανάκι του από το σημείο,  στη Λαμία το δέντρο έπεσε βράδυ.

Στη Λαμία, όπως και στην Κρήτη, το δέντρο ξεριζώθηκε και σωριάστηκε στη μέση του δρόμου.

Τι είπαν οι γεωπόνοι

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, στις 20:00, σε πολυσύχναστο σημείο στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Αγίου Νικολάου.

Εξαιτίας του έντονου ανέμου, όπως είπε στο MEGA ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κώστας Μουστάκας, το δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε στη μέση του δρόμου, μπροστά σε διάβαση πεζών.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος έκανε λόγο για ένα ασυνήθιστο περιστατικό που άφησε έκπληκτους τόσο τη δημοτική αρχή όσο και την υπηρεσία περιβάλλοντος.

«Οι γεωπόνοι είπαν ότι το δέντρο δεν είχε αναπτύξει σωστά το ριζικό σύστημα, με αποτέλεσμα να φύγει ολόκληρο. Επειδή ήταν σε πολυσύχναστο σημείο, το δέντρο δεν είχε δείξει σημάδια αλλοίωσης, φαινόταν υγιέστατο», δήλωσε.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική αλλά και συνεργείο του δήμου προκειμένου να απομακρύνουν το δέντρο από το οδόστρωμα, ενώ δεν υπήρξαν τραυματίες από την πτώση του δέντρου.