Καραμανλής: Η στάση στο μετρό πραγματοποιείται γιατί 20 άτομα μεταφέρθηκαν από ανόργανες θέσεις (βίντεο)

ΠΑΡΑΤΥΠΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Με παρέμβασή του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, προέβη σήμερα το πρωί σε δηλώσεις, αναφορικά με την αιφνίδια στάση εργασίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι του Μετρό.

«Χθες το βράδυ, κάνανε, εκβιαστικά θα έλεγα, μία στάση εργασίας, γιατί αρνούνται 21 άνθρωποι να κατέβουν στις θέσεις που κατείχαν για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό», δήλωσε ο κ Καραμανλής. «Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί βρισκόντουσαν σε αυτές τις θέσεις, παρατύπως είχαν πολλοί από αυτούς μεταφερθεί -πάνω από 200 άτομα- σε θέσεις γραφείου και σήμερα το μεγάλο ζητούμενο που έχουμε στη ΣΤΑΣΥ είναι να έχουμε εκδοτήρια για να μπορεί το επιβατικό κοινο να εξυπηρετείται και να υπάρχουν υπάλληλοι στα εκδοτήρια να εξυπηρετούν τον κόσμο».

Αναφερόμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Καραμανλής συμπλήρωσε: «Με εντολή του Πρωθυπουργού, εμείς δώσαμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες είναι ενεργές από τις 13/12, τις οποίες δεν τους τις είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Ενώ τους τις είχε ανακοινώσει, το υπουργείο  Οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εγκρίνει αυτές τις μη μισθολογικές παροχές στις συλλογικές συμβάσεις».

Δείτε αναλυτικά το βίντεο: