Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Βουλή – Τοποθετήθηκαν ήδη οι σταθμοί φόρτισης

ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ 25 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Το πρόγραμμα αντικατάστασης των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για όσους βουλευτές το επιλέξουν, προχωρά με γοργούς ρυθμούς από τη Βουλή.

Ηδη στον υπόγειο χώρο στάθμευσης των οχημάτων των βουλευτών, στον πρώτο όροφο, έχουν τοποθετηθεί τέσσερις σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη ΔΕΗ. Ο πρόεδρος της Βουλής έχει ήδη ανακοινώσει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπηρεσίες της Βουλής, θα προμηθευτούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα προκειμένου να σταλεί το οικολογικό μήνυμα και στους υπόλοιπους βουλευτές.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει αποφασίσει να προμηθευθεί και ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου το κοινοβούλιο να αναβαθμιστεί και να γίνει ενεργειακά όσο πιο «πράσινο» γίνεται.

Μέχρι στιγμής, 25 βουλευτές έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αντικαταστήσουν το υπάρχον αυτοκίνητο τους με ηλεκτρικό. Ανάμεσα τους ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η Νόνη Δούνια και ο Θανάσης Πλεύρης.