Σκόπια: Ο Μιτσκόσκι απειλεί να καταργήσει τη συμφωνία των Πρεσπών

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΖΑΕΦ

Φούντωσε ξανά η κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κρίστιαν Μιτσκόσκι.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο Μιτσκόσκι δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι σκοπεύει να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, μετά τις εκλογές του Απριλίου. «Αν εξασφαλίσουμε την πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής, θα καταργήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE.

Η απάντηση του Ζόραν Ζάεφ ήταν άμεση. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε ότι το έντιμο θα ήταν να εξηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι θα συμβεί αν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Θα μας βγάλει από το ΝΑΤΟ. Για να μην αναφέρω ότι θα προκαλέσει διχόνοια με τους γείτονές μας. Επίσης, πρέπει να πει τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία και σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο Ζάεφ. «Αν ο κ. Μιτσκόσκι έρθει στην εξουσία, θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη συμφωνία με τη Βουλγαρία. Αλλά αυτός είναι ο λόγος που δεν θα βρεθεί στην εξουσία. Δεν είναι πιθανό», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Πάντως, σε νέα δημοσκόπηση της ιστοσελίδας MKD, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται του κόμματος του Ζάεφ. Επιπλέον, εκφράζεται δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, καθώς το 61% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η Βόρεια Μακεδονία κινείται σε λάθος πορεία.