Βόλος: Δις ισόβια στο δολοφόνο με το μαχαίρι

Ο 40χρονος καταδικάστηκε για τη δολοφονία δύο γυναικών

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων γράφτηκε ο επίλογος της υπόθεσης των δολοφονιών δύο γυναικών από έναν 40χρονο στο Βόλο.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για τη δολοφονία της 69χρονης Νίκης Τσιρογιάννη – Μηλίνη, με 20 μαχαιριές στη Νέα Ιωνία Βόλου τον Αύγουστο του 2009 και της 75χρονης νονάς του, Ευθυμίας Αβραμίδου – Αλεξούλη με 42 μαχαιριές τον Νοέμβριο του 2021.

Η ποινή που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο ήταν δις ισόβια.

Ξεψύχησαν μαρτυρικά στα χέρια του

Η άτυχη Ευθυμία Αβραμίδου – Αλεξούλη ξεψύχησε μαρτυρικά στα χέρια του βαφτισιμιού της, όταν αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα που της ζητούσε. Στο άκουσμα της άρνησης, ο δράστης άρπαξε ένα τεράστιο κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε 42 φορές στο σώμα της ανυπεράσπιστης νονάς του.

Στη συνέχεια τύλιξε το πτώμα με σεντόνια και κουβέρτες, και το έκρυψε στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε το θύμα.

Μάλιστα, το «έπαιζε» ανήξερος και δεν δίστασε να επισκεφτεί το σπίτι της άτυχης γυναίκας και να έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά της, όταν δήλωσε την εξαφάνισή της, δήθεν για να δει τι συμβαίνει.

Τέσσερις μέρες αργότερα, όταν ο κλοιός στένεψε, ο δράστης αποκάλυψε τη φρικιαστική δολοφονία στη γυναίκα του, η οποία ενημέρωσε την Αστυνομία, που τον συνέλαβε.

Κατά τη διάρκεια της τυπικής διαδικασίας που ακολούθησε, το DNA του, που είχε σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ταυτίστηκε με αυτό του άγνωστου έως εκείνη την ώρα δολοφόνου της 69χρονης Νίκης Μηλίνη, το 2009.

Το γενετικό υλικό βρέθηκε στα νύχια του θύματος, το οποίο, όπως έδειχναν τα στοιχεία, είχε ανοίξει την πόρτα στον δολοφόνο και του είχε προσφέρει παγωτό, κάτι που σημαίνει ότι τον γνώριζε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο θύμα του 40χρονου ήταν η μητέρα του πρώην δικηγόρου του, με τη δολοφονία της 69χρονης να παραμένει ανεξιχνίαστη για αρκετά χρόνια.