Βόλος: Χειροπέδες σε 39χρονο που έκλεψε τα χρήματα της αδελφής του – Ήθελε να τα «ρίξει» στον τζόγο

Το χρονικό της κλοπής

Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας 39χρονος από τον Βόλο, ο οποίος φέρεται να έκλεψε τα χρήματα της αδελφής του, για να τα «ρίξει» στον τζόγο.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 18 μηνών για κλοπή χωρίς αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το χρονικό της κλοπής

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 39χρονος, στις 31 Ιουλίου 2020, έκλεψε από το σπίτι της αδελφής του 46 χρόνων στην Άφησσο, το πορτοφόλι της, που περιείχε 750 € και μια χρεωστική κάρτα.

Ο δράστης με τα χρήματα και την κάρτα πήγε σε κατάστημα ηλεκτρονικού τζόγου, όπου και ξόδεψε, με την χρεωστική κάρτα της αδελφής του 740 €.

Ωστόσο η τράπεζα δεν ενημέρωσε με SMS τη γυναίκα ότι γίνεται συναλλαγή (χρήση της κάρτας της) και τελικά της επέστρεψε τα 740 € που είχε ξοδέψει ο αδελφός της.

Η γυναίκα που είχε υποβάλλει μήνυση κατά του αδελφούς της ήταν παρούσα στο Δικαστήριο και κατέθεσε ότι γύρισε από τη θάλασσα στο σπίτι, πήγε να πάρει το πορτοφόλι για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της διαπίστωσε ότι έλειπε μαζί με την τραπεζική της κάρτα. Όπως είπε, αναγκάστηκε να κάνει μήνυση κατά του αδελφού της, γιατί ήταν ο μόνος που βρισκόταν στο σπίτι, γνώριζε που ήταν το πορτοφόλι της και όπως αποδείχτηκε δεν έγινε διάρρηξη του σπιτιού.

Με πληροφορίες από magnesianews.gr