Τραγωδία στην Πάτρα: Για «έγκλημα» κάνει λόγο η Αγγελική Τσιόλα

Πού διαφοροποιείται από το νέο πόρισμα

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση-θρίλερ της Πάτρας με τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών, για τους οποίους κατηγορείται η προφυλακισμένη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 8χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

 

 

 

Νέες πληροφορίες για την κατάθεση, έδωσε η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα, απαντώντας σε ερωτήσεις για τον θάνατο της μικρής Ίριδας στην Πάτρα, τη Ρούλα Πισπιρίγκου και το πόρισμα που συνέταξε την Άνοιξη του 2021.

Η ιατροδικαστής φέρεται να θεωρεί πλέον πως πίσω από το αναπάντεχο τέλος του βρέφους κρύβεται εγκληματική ενέργεια. Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απέδωσε τον θάνατο σε «αγενεσία φλεβόκομβου» και κλήθηκε να τοποθετηθεί στα συμπεράσματα του νέου πορίσματος, που συνέταξαν οι συνάδελφοί της, Καρακούκης και Καλόγρηας.

«Δεν κατέθεσα καθόλου στα κρυφά! Είχα κλήτευση και πήγα και κατέθεσα» δήλωσε η ιατροδικαστής Πατρών, αναφερόμενη στην κατάθεσή της, στην ανακρίτρια Αθηνών για τον θάνατο της Ιριδας. Κατέθεσε στις 18 Αυγούστου, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό, οπότε η ίδια επισκέφτηκε το γραφείο της κ. Τζωρτζάτου και ήταν η πρώτη ιατροδικαστής που κατέθεσε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πελοπόννησος, στην κατάθεσή της απέκλεισε ως αιτία θανάτου την «αγενεσία φλεβόκομβου». Φέρεται να είπε ότι από την επαναξιολόγηση των στοιχείων προκύπτουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα και το πλέον πιθανό σενάριο είναι ότι η Ιριδα κατέληξε από «εγκληματική ενέργεια».

Πού διαφοροποιείται στο πόρισμα

Σύμφωνα με το pelop.gr, υπάρχει μία διαφοροποίηση σε σχέση με το πόρισμα των κρατικών πραγματογνωμόνων – ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα, όσον αφορά στον μηχανισμό που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να δολοφονηθεί η Ιριδα. Η κ. Τσιόλα έκανε λόγο για «μεταθανάτια τραύματα τα οποία φέρεται να υπήρχαν στο πρόσωπό της», ενώ οι δύο ιατροδικαστές έγραψαν στο πόρισμα τους για «προθανάτια τραύματα».

Η κ. Τσιόλα περιέγραψε μάλιστα έναν άλλο μηχανισμό θανάτου. Δεν δέχεται ότι η Ιριδα δολοφονήθηκε, όταν κάποιο άτομο αποφάσισε να βάλει το πανάκι στο στόμα του μωρού. Πιθανόν να εννοεί ότι όντως υπήρξε ασφυκτικός θάνατος, αλλά με άλλον τρόπο.