Τραγωδία στην Πάτρα: Ανά πάσα στιγμή η εντολή για εκταφή της σπιτονοικοκυράς

Τι θα την κρίνει

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι οφείλεται στον καρκίνο από τον οποίο έπασχε και όχι σε εγκληματική ενέργεια.

 

 

 

Οι αστυνομικές αρχές έχουν στα χέρια τους, τους ιατρικούς φακέλους που εστάλησαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στο οποίο εισήχθη με πυρετό η σπιτονοικοκυρά της 33χρονης και κατέληξε τρεις ημέρες αργότερα.

Ανά πάση στιγμή η εντολή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Πάτρα, Χρήστου Στρατουλάκου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαταχθεί και εκταφή της σπιτονοικοκυράς εάν οι αστυνομικοί εντοπίσουν κάποιο ύποπτο στοιχείο και το κρίνουν απαραίτητο.

Το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα κρατηθεί σε ειδική πτέρυγα, για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα σε πρώτη φάση θα κρατηθεί για δύο εικοσιτετράωρα σε πλήρη απομόνωση ούτως ώστε να γίνουν τεστ για τον κορωνοϊό και στην συνεχεια εχει προβλεφθεί η μεταφορά της στην 6η Πτέρυγα των φυλακών, στο ένα από τα δύο κελιά που έχουν διαμορφωθεί για περιπτώσεις γυναικών που φέρονται να έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, ενώ θα προαυλίζεται μόνη της.

Χθες η 33χρονη μετά τη μαραθώνια απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνα.

Πως αντέδρασε η Πισπιρίγκου την προφυλάκισή της

Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, μέσα σε θάλαμο του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου του 2022 ξέσπασε σε κλάματα, όταν ενημερώθηκε για τη προφυλάκισή της, καθώς δεν αποδέχθηκε καμία κατηγορία ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας.

Δήλωσε δε ότι «επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου». Η 33χρονη «έδειξε» ως υπαίτιους για τη χορήγηση κεταμίνης στην κόρη της τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν.

Η απολογία της Πισπιρίγκου

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε εμένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατος της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά»

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία μετά από μια ανακριτική διαδικασία που ξεπέρασε σε διάρκεια τις εννέα ώρες, κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέα.
Η ανακρίτρια πρότεινε συγκεκριμένα, την προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης με την σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέας Γιώργου Πολυκράτη.

«Τυχαία στοιχεία τα ευρήματα»

Η κατηγορούμενη, στην απολογία της, κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» στα οποία -όπως λέει- βασίζεται η κατηγορία, ενώ επισημαίνει ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η σύνοδος του παιδιού στο νοσοκομείο. Απαντώντας στις αιτιάσεις του κατηγορητηρίου που ήθελαν την μικρή Τζωρτζίνα να παθαίνει όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ, η 33χρονη φέρεται να απαντά ότι αυτό συνέβη επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής.

Η ίδια εκθέτει δυο λόγους για τους οποίους είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι η κεταμίνη δόθηκε από εκείνη στο παιδί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».