Θεσσαλονίκη – Απεργία: Στον εισαγγελέα οι οκτώ συλληφθέντες για τα επεισόδια (Βίντεο)

Βρίσκονται αντιμέτωποι και με κακουργήματα

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν σήμερα οι οκτώ συλληφθέντες, οι οποίοι συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για βαρύτατες πράξεις και συγκεκριμένα, ανάλογα με την περίπτωση, για έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εγκλήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τα επεισόδια συνέβησαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στο «μπλοκ» των αντιεξουσιαστών αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και επιτέθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες κ.ά.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης. Συνολικά, έγιναν δώδεκα προσαγωγές υπόπτων.

Σημειώνεται ότι τόσο η κατασκευή και η κατοχή, όσο και η ρίψη εκρηκτικών – εμπρηστικών υλών, όπως είναι οι μολότοφ που έπεσαν χθές, Τετάρτη, το μεσημέρι, μετά την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα αποτελούν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στο μεταξύ, ενόψει της μεταγωγής των συλληφθέντων στον εισαγγελέα, αλληλέγγυοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.