Θεσ/νίκη: Αρνείται τα πάντα ο 35χρονος που καταζητείτο στη Γαλλία για διακίνηση κοκαΐνης

Κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε με ιστιοφόρο 1,7 τόνο κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική

Υπό κράτηση παραμένει ο 35χρονος Έλληνας που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των γαλλικών Αρχών.

 

 

Ειδικότερα, κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε με ιστιοφόρο 1,7 τόνο κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική σε παραθαλάσσια περιοχή της νότιας Γαλλίας.

Ο 35χρονος καταζητούμενος οδηγήθηκε το πρωί στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου φέρεται να αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος κατέθεσε ότι τον έμπλεξε στην υπόθεση ένας Βούλγαρος, μέσω του οποίου, το κύκλωμα, όπως περιγράφεται στα γαλλικά δικαστικά έγγραφα, είχε προβεί σε αγορές ιστιοφόρων για τη μεταφορά ποσοτήτων κοκαΐνης.

Τι θα γίνει με την έκδοσή του

Για την έκδοσή του ή μη στη Γαλλία θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η μεταφορά των 1700 κιλών κοκαΐνης είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 και για την υπόθεση είχαν συλληφθεί έντεκα άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ αυτών και Έλληνες. Από τις έρευνες των Γάλλων προέκυψε ότι η ίδια εγκληματική ομάδα είχε προσπαθήσει, με τον ίδιο τρόπο, να εισάγει στη Γαλλία μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατά τα έτη 2016 έως 2018. Ο 35χρονος φέρεται, κατά τα ίδια δικαστικά έγγραφα, ότι «στρατολόγησε» άτομα για τις επίμαχες αποστολές.