Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Άσκηση των πρώτων διώξεων για τις «ιερές δηλώσεις»

Η «ιερά δήλωση» είναι ένα έντυπο 20 σελίδων το οποίο έχουν υπογράψει τουλάχιστον 2.000 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Στην άσκηση των πρώτων διώξεων κατά αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», προχώρησε η Εισαγγελέας Βόλου, στο πλαίσιο προκαταρκτικών ερευνών που διενεργήθηκαν σε όλη τη χώρα, για όσα άτομα κατέθεσαν τις λεγόμενες «ιερές δηλώσεις» στην Αστυνομία και μέσω των δηλώσεων απειλούν με ένοπλο αγώνα και εκτελέσεις προδοτών, με αφορμή την πανδημία.

 

Σε επίπεδο Μαγνησίας εκτιμάται ότι κατατέθηκαν δέκα “ιερές δηλώσεις” στις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικοί ανασκεύασαν, στις εξηγήσεις που έδωσαν στην Αστυνομία, ενώ άλλοι επιμένουν.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την ertnews.gr, παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σε δικάσιμο που αναμένεται να προσδιοριστεί μέσα στο 2023.

Η σοκαριστική «ιερή δήλωση»

Η «ιερά δήλωση» είναι ένα έντυπο 20 σελίδων το οποίο έχουν υπογράψει τουλάχιστον 2.000 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Με αυτή, οι Θεματοφύλακες καλούν τους πολίτες σε ένοπλο αγώνα και απειλούν ακόμα και με εκτελέσεις, για την παρουσία των μεταναστών στη χώρα.

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012 με αφορμή τα μνημόνια, εμπλουτίστηκε το 2015 και το 2018 και φθάσαμε στο σήμερα όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι έχουν το δικαίωμα για ένοπλο αγώνα.

Μάλιστα, σε αυτό το κείμενο καλούν τις Ένοπλες Δυνάμεις να τους παραδώσουν οπλισμό και το εθνόσημο αναφέροντας ότι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση στην οπλοκατοχή και μπορούν όποιον κρίνουν προδότη να τον εκτελούν.

Αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε «λαθρομετανάστες» που πρέπει να εκτελούνται γιατί επιχειρούν, εν μέσω πανδημίας, να μπουν στα σύνορα, όπως πρέπει να εκτελούνται και όσοι τους διευκολύνουν.