Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του σταθμάρχη

Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται

Με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια, προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν. Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

 

Την προτεραιοποίηση των ερευνών για το δυστύχημα στα Τέμπη, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει μεταξύ άλλων πως η εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να προχωρήσει ανεξάρτητα από την πορεία των ερευνών της επιτροπής που όρισε η κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Ντογιάκο ότι με το πέρας των εργασιών της επιτροπής το πόρισμα που θα συντάξει, θα κοινοποιηθεί άμεσα στις εισαγγελικές αρχές.

Η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο, σας ζητώ, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμηση τους από διοικητική και τεχνική άποψη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας».