Quantcast

Στον Βόλο η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον πατέρα της για υπόθεση ασέλγειας

Υπερασπίζονται κατηγορούμενη σε υπόθεση ιδιαίτερου δικαιωματικού ενδιαφέροντος

Μια υπόθεση με καταγγελίες ακόμη και σε βάρος εισαγγελέα και δικαστών του Βόλου απασχόλησε την Τρίτη τη Δικαιοσύνη, με κατηγορούμενη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, μια 42χρονη καθηγήτρια μουσικής και μηνυτή τον 47χρονο πρώην σύζυγό της, κάτοικο Κέρκυρας που κατέθεσε σε βάρος της πάνω από 100 μηνύσεις, διότι δεν τον αφήνει να δει τις δύο ανήλικες κόρες του, ηλικίας 9 και 6 χρόνων σήμερα.

 

 

 

Πριν περίπου 4 χρόνια η γυναίκα είχε καταγγείλει τον πρώην σύζυγό της στην Κέρκυρα για ασέλγεια, πρωτόδικα είχε απαλλαγεί, η υπόθεση βρίσκεται ξανά στην ανάκριση και έκτοτε δεν έβλεπε τα παιδιά του, με αποτέλεσμα να καταθέτει εδώ και 2,5 χρόνια μηνύσεις σε βάρος της γυναίκας, για παραβίαση της δικαστικής απόφασης για επικοινωνία του με τα παιδιά.

Ο άνδρας κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο έρχεται στον Βόλο για να δει τα παιδιά χωρίς να το καταφέρνει, καταθέτει δύο μηνύσεις κατά της 42χρονης, με αποτέλεσμα να αριθμούν πάνω από 100, ενώ για χθες, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχαν προγραμματιστεί να εκδικαστούν 29 διαφορετικές μηνύσεις!

Κλίμα έντασης

Συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας της Βολιώτισσας είναι ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που βρέθηκαν στο Δικαστήριο και δήλωσαν ότι θα δρομολογήσουν πειθαρχική διερεύνηση εις βάρος της εισαγγελέως της έδρας, ενώ ζήτησαν από την ίδια να εξαιρεθεί από την υπόθεση.

Και αυτό, γιατί η εισαγγελέας ήταν στην έδρα Δικαστηρίου που έγινε τον Ιούλιο και η κατηγορούμενη είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για το ίδιο αδίκημα. Τότε, λόγω των συνεχών αιτημάτων αναβολής, το αίτημα της κατηγορούμενης είχε απορριφθεί και καταδικάστηκε.

Η εισαγγελέας έδρας απαίτησε χθες, μετά την επίθεση των συνηγόρων υπεράσπισης, να καταθέσουν αίτημα εξαίρεσης εναντίον της, κάτι που τελικά δεν έγινε και η λειτουργός επιφυλάχθηκε για κατάθεση έγκλησης εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, σε κλίμα έντασης.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση για τους δύο ανθρώπους, ξεκίνησε όταν παντρεύτηκαν στην Κέρκυρα και απέκτησαν δύο κορίτσια 4 και 9 χρόνων σήμερα. Αρχικά διέμεναν στο νησί και κάποια στιγμή η 42χρονη σήμερα, κατήγγειλε τον σύζυγό της ότι κακοποίησε την μεγάλη κόρη τους.

Η γυναίκα επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της, τον Βόλο, ο 47χρονος πρώην σύζυγος απαλλάχθηκε πρωτόδικα με βούλευμα στο οποίο ασκήθηκε έφεση (η υπόθεση εκκρεμεί ακόμη) και στον άνδρα δόθηκε το δικαίωμα να βλέπει τα παιδιά του, με δικαστική απόφαση.

Η 42χρονη βασίζεται σε πραγματογνωμοσύνη παιδοψυχολόγου στην οποία αναφέρεται πως η ανήλικη κόρη της έχει κακοποιηθεί, αρνείται να δώσει τα παιδιά και ισχυρίζεται πως και εκείνα δεν θέλουν να συναντήσουν τον πατέρα τους.

Παράλληλα, τέσσερις πραγματογνώμονες στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και το Νοσοκομείο του Βόλου, έχουν καταλήξει στο ότι ο πατέρας δεν διέπραξε ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης κόρης του και πως η βούληση των παιδιών, όπως αυτή εκφράζεται, δεν είναι ανεπηρέαστη από την καθοδήγηση της μητέρας, που τα αποτρέπει να επικοινωνούν με τον πατέρα τους.

Διακοπή λόγω παρέλευσης του ωραρίου

Ο 47χρονος ταξιδεύει στον Βόλο κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο για να δει τα παιδιά του, δεν το καταφέρνει και καταθέτει συνεχώς μηνύσεις κατά της πρώην συζύγου του.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση το καλοκαίρι, μετά από μήνυση του πατέρα, δόθηκε εισαγγελική εντολή να δει τα παιδιά και παρουσία Πρωτοδίκη και κλειδαρά «άνοιξε» το σπίτι της καθηγήτριας. Ο πατέρας δεν πήρε τα παιδιά, διότι έγινε επεισόδιο και η μητέρα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Η μητέρα αρνείται να δώσει τα παιδιά στον πατέρα τους , μέχρι να εκδικαστεί και η έφεση στο απαλλακτικό βούλευμα, ενώ τρία χρόνια μετά τον χωρισμό τους, κατηγόρησε τον πρώην σύζυγο πως προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος και της μικρής τους κόρης!

Χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε να εκδικαστεί η πρώτη από τις 29 μηνύσεις αλλά υπήρξε διακοπή λόγω παρέλευσης του ωραρίου, προσδιορίστηκε για αύριο Παρασκευή και οι υπόλοιπες 28 υποθέσεις αναβλήθηκαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2023.

Καταγγέλλει δικαστικό bullying

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας είπε ότι βρέθηκε στον Βόλο με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο «για να υπερασπιστούμε μια μητέρα, μια γυναίκα η οποία όρθωσε το ανάστημά της για να προστατεύσει το παιδί της από ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος, με κατηγορούμενο τον πατέρα, η οποία δυστυχώς τα τελευταία 2,5 χρόνια υφίσταται μια δικαστηριακή κακοποίηση, ένα δικαστικό bullying, μια αντιστροφή της πραγματικότητας με αλλεπάλληλες κατηγορίες παραβίασης του υποτιθέμενου δικαιώματος επικοινωνίας και με μεταχείριση η οποία θυμίζει κακούργο».

Όπως είπε, η καταγγέλλουσα μητέρα, η βασική μάρτυρας για την ασέλγεια σε βάρος τους παιδιού της, έχει μετατραπεί σε κατηγορούμενη με μηνύσεις τις οποίες υποβάλλει ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και οι οποίες, χωρίς έρευνα, μετατρέπονται σε κατηγορητήρια για την ίδια.

Με εντολή εισαγγελέα παραβιάστηκε το οικιακό άσυλο

Από την πλευρά του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είπε ότι στο πινάκιο υπήρχαν 29 υποθέσεις χωρίς καμία προκαταρκτική προεργασία, τις οποίες εμείς, θεωρούμε πράξεις υπόθαλψης του κατηγορουμένου για ασέλγεια.

«Όταν η καταγγέλλουσα μητέρα μετατρέπεται σε καταδιωκόμενη και όταν έχουμε φαινόμενα σαν αυτά που έλαβαν χώρα στον Βόλο το καλοκαίρι, όπου με εντολή εισαγγελέα παραβιάστηκε ακόμη και το οικιακό άσυλο της μητέρας και άλλαξαν κλειδαριές της οικίας της, την ώρα που τα παιδιά της ούρλιαζαν και έκλαιγαν, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το οποίο εμφανίζεται ως δεδομένο και προστατευόμενο αγαθό, η παιδική ηλικία και το παιδί, δυστυχώς είναι το πιο ευάλωτο ακόμη και ενώπιον της Δικαιοσύνης», ήταν η δήλωση του κ. Κωνσταντόπουλου.

Η πολιτική αγωγή

Δικηγόροι του πατέρα ήταν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Δ. Γκούβας, με την πρώτη να έρχεται σε σφοδρή αντιπαράθεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων και για την επίθεση στην Εισαγγελέα.

«Όπως έχει κριθεί από το δικαστήριο της Κέρκυρας και όπως έχουν αποφανθεί τέσσερις ειδικοί, ο πατέρας δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα εις βάρος του παιδιού του. Είμαστε βέβαιοι πως και η κρίση του συμβουλίου Εφετών της Κέρκυρας θα δεχθεί την πρωτόδικη απόφαση. Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους δικαστές γιατί ενεργούν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους», δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.

Πηγή: magnesianews