Σέρρες: Την ενοχή του 22χρονου για τη δολοφονία 20χρονου στην Άνω Καμήλα ζήτησε η εισαγγελέας

Τι είχε πει στην απολογία του ο 22χρονος

Την ενοχή του 22χρονου κατηγορούμενου που κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του 20χρονου, τον Αύγουστο του 2021, στην Άνω Καμήλα Σερρών, έγκλημα το οποίο αποδόθηκε σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας, ζήτησε κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας.

 

 

 

 

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ μετά την αποκάλυψή του προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε αναρτήσει φωτογραφίες και βίντεο σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κρατώντας το φονικό μαχαίρι και συνοδεύοντας το υλικό αυτό από σχόλια, όπως «κάθε φορά που σφάζω κάποιον το ανεβάζω στόρι».

Στην πρόταση της η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε το σύνολο των υπερασπιστικών ισχυρισμών του κατηγορούμενου, περί έλλειψης ανθρωποκτόνου δόλου και νόμιμης άμυνας. «Η συμπεριφορά του αποδεικνύει περίτρανα τον ανθρωποκτόνο δόλο: δεν κάλεσε καν το ΕΚΑΒ, επέδειξε παντελή έλλειψη μεταμέλειας και ενσυναίσθησης» τόνισε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας, ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι είπε στην απολογία του ο 22χρονος

Νωρίτερα, στην απολογία του ο 22χρονος ανέφερε ότι δέχθηκε αρχικά επίθεση από το θύμα και είπε: «πάνω στη φασαρία, έψαχνα κάτι να προστατευτώ». Τόνισε δε, ότι το μαχαίρι το είχε μαζί του «όχι για να προκαλέσω κακό, αλλά για εκφοβισμό», όπως ανέφερε. «Δεν ήξερα που χτυπούσα, δεν είχα ορατότητα» σημείωσε ο ίδιος, ενώ ερωτηθείς για το «στόρι» που ανέβασε μετά το αιματηρό επεισόδιο, είπε ότι δεν γνώριζε για τη θανατηφόρα κατάληξη και επικαλέστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Επιπλέον ο 22χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, μόνο όταν ρωτήθηκε σχετικά από την εισαγγελική έδρα για το εάν μετάνιωσε για την πράξη του.

Σημειώνεται πως ένταση προκλήθηκε κατά την απολογία του, όταν ο πατέρας του θύματος παρενέβη και σε έντονο ύφος ρώτησε τον δράστη «Γιατί το έκανες; Ξέρεις τι έκανες;». Με την παρέμβαση των αστυνομικών τα πνεύματα ηρέμησαν και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Τέλος, η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ