Πύργος: Προκαταρκτική εξέταση για τον 27χρονο αστυνομικό σε κώμα από εγκεφαλίτιδα

Η γιατρός που εφημέρευε και τον εξέτασε, φέρεται να μη διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα

Τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης αποφάσισε η προσωρινή διοίκηση του νοσοκομείου Ηλείας-Πύργου για την υπόθεση του 27χρονου αστυνομικού, ο οποίος νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα σε κωματώδη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

 

 

 

Για ποιο λόγο γίνεται η διαδικασία

Η συγκεκριμένη διαδικασία, για την οποία θα κληθούν να εξεταστούν γιατροί και νοσηλευτές, πραγματοποιείται με σκοπό να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες, ιατρικά λάθη, είτε παραλείψεις, στον τρόπο ή στην ανάγνωση των εξετάσεων, καθώς ο 27χρονος προσήλθε το πρωί της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών γιατί δεν αισθανόταν καλά, όμως το απόγευμα της ίδιας ημέρας και μετά την αποχώρησή του από το Νοσοκομείο του Πύργου εμφάνισε συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, όπως διαπιστώθηκε από τον οικογενειακό του γιατρό.

Ωστόσο, η γιατρός που εφημέρευε και τον εξέτασε, φέρεται να μη διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα. Στη συνέχεια όμως, το απόγευμα της ίδιας ημέρας η κατάσταση του νεαρού αστυνομικού επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα με αυτοκίνητο της οικογένειάς του στο νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», όπου και διασωληνώθηκε και ακολούθως διακομίσθηκε για νοσηλεία στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», μετά την προκαταρκτική εξέταση, αναμένεται να οριστεί επιτροπή προκειμένου να διενεργηθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συγκεκριμένο περιστατικό και τον καταμερισμό τυχόν ευθυνών.

Τι του συνέστησε η γιατρός που τον εξέτασε

Πάντως, ιατρικές πηγές τόνισαν στην εφημερίδα πως η γιατρός που τον εξέτασε του συνέστησε, σε περίπτωση που αισθανθεί κάποια επιδείνωση των συμπτωμάτων, να επισκεφθεί νευρολόγο, μιας και ο μοναδικός νευρολόγος του Νοσοκομείου του Πύργου δεν εφημέρευε.

«Το παιδί μου είναι σε καταστολή γιατί κανείς στο νοσοκομείο του Πύργου δεν του έκανε σωστή διάγνωση από την αρχή. Καμία οικογένεια να μην περάσει αυτή την αγωνία που περνάω εγώ τώρα για τη ζωή του παιδιού μου. Προσεύχομαι να γίνει καλά ο γιος μου …»λέει στο protothema.gr ο πατέρας του 27χρονου αστυνομικού.

Από το συγγενικό περιβάλλον του νεαρού καταγγέλλεται ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο του Πύργου δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή και δεν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης του 27χρονου, με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.