Πώς μπόρεσε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος να ταξιδέψει στο Μεξικό παρά τη δίωξη

Με τι αναμένεται να δικαστεί ο παρουσιαστής

Ο πανελλήνιος σάλος που έχει προκληθεί από την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και την εκδικητική πορνογραφία εις βάρος μίας 30χρονης πρώην συντόφου του δεν έχει κοπάσει.

 

 

 

Την ίδια στιγμή, ο πρώην πανελίστας των Ράδιο Αρβύλα αναχώρησε για το Μεξικό μαζί με τη σύζυγό του και αυτό που δημιουργεί εντυπώσεις είναι το γεγονός ότι παρά την δίωξη που του έχει ασκηθεί, αυτός μπόρεσε να φύγει εκτός Ελλάδας.

Απλό πλημέλλημα η δίωξή του

Την περίπτωση αναλύει ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης που επισημαίνει ότι: «Η δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του είναι ένα απλό πλημμέλημα. Δεν έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος, γιατί δεν διώκεται για κακούργημα ώστε να περάσει από ανάκριση και να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι ή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», είπε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Αυτό σημαίνει πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μπορεί να ταξιδέψει όπου θέλει, ενώ δεν είναι αναγκασμένος να παρουσιαστεί στο δικαστήριο και να εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο του για να τον εκπροσωπήσει στη δίκη.

Ο παρουσιαστής θα δικαστεί με τη διάταξη περί παράνομης επεξεργασίας ευαίσθητων δεδομένων και το δικαστήριο μπορεί να του επιβάλλει ποινή 2- 3 ετών.

Ο κ. Μαρακάκης τόνισε πως η πράξη του παρουσιαστεί είναι εφάμιλλη βιασμού, ωστόσο νομικά αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα. «Εφόσον η ποινή είναι με αναστολή, θα κάνει προφανώς έφεση και θα δικαστεί και σε δεύτερο βαθμό για να μειώσει την ποινή του», πρόσθεσε ο κ. Μαρακάκης.

Ο δικηγόρος τόνισε πως υπήρξε μεγάλη διασπορά του υλικού αυτού μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης.