Πάτρα: Ένοχος για αποπλάνηση 6χρονης και αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό της

Ο 39χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε για την αποπλάνηση της μικρής

«Φως» στην υπόθεση με την αποπλάνηση της 6χρονης στην Πάτρα, έριξαν τα λόγια της μικρής στην παιδοψυχολόγο της αστυνομίας. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα, αλλά οι δικαστές δεν πείστηκαν. Η μικρή είχε πέσει θύμα αρπαγής από τον 39χρονο που ήταν είχε μεταφέρει στο διαμέρισμά του. Εκεί, όπως έκριναν, οι δικαστές ικανοποίησε τις αρρωστημένες του ορέξεις σε ένα μικρό παιδί.

Αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού, αλλά ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου. Η είδηση της σύλληψης 39χρονου Ρουμάνου στην Πάτρα τον περασμένο Μάρτιο, για αρπαγή 6χρονης από διαμέρισμα προσώπου που είχε αναλάβει την προσοχή της, ενώ η μητέρα της βρισκόταν στο νοσοκομείο με το δεύτερο παιδί της, προκάλεσε αίσθηση και παρά την κατηγορηματική άρνηση του κατηγορούμενου, μετά την απολογία του προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου του 2022 με τον αλλοδαπό για ακόμα μια φορά να αρνείται ότι ασέλγησε στην ανήλικη. Κατά την ακροαματική διαδικασία για την κακουργηματική πράξη του βιασμού που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης, δεν προέκυψε, βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, του προανακριτικού υλικού και των μαρτυρικών καταθέσεων, με πληρότητα και σαφήνεια η τέλεση της πράξης, με αποτέλεσμα την αθώωση του 39χρονου.

Αίσθηση, ωστόσο προκάλεσε η κατάθεση της μητέρας της ανήλικης πως σε μεταγενέστερο χρόνο από το συμβάν, η κόρη της της είπε πως «ποτέ δεν την πείραξε ο Ρουμάνος».

Καθοριστικά, ωστόσο, για την καταδίκη του αλλοδαπού για αποπλάνηση και ασέλγεια της 6χρονης, ήταν τα όσα κατέθεσε το παιδί σε παιδοψυχίατρο για το επίμαχο χρονικό διάστημα, όπου ο 39χρονος φέρεται να τη μετέφερε δια της βίας στο διαμέρισμα που διέμενε σε πολυκατοικία πλησίον του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές της, ο κατηγορούμενος άρχισε να την ακουμπά στα γεννητικά όργανα και να τη φιλά στον λαιμό και στο πρόσωπο. Από την ιατροδικαστική εξέταση της 6χρονης, έπειτα από αστυνομική παραγγελία, δεν εντοπίστηκαν ευρήματα που να υποδεικνύουν σεξουαλική κακοποίηση