Πάτρα – Δασκαλάκης: «Η κατηγορούμενη ήταν πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον αυτό έδειχνε»

Ο Μάνος Δασκαλάκης ξεκίνησε τη μαρτυρία του λέγοντας για το πως γνωρίστηκε με την κατηγορούμενη - εν διαστάσει σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου

Δημήτρης Γιαννακόπουλος

 

 

Αυτή τη στιγμή στο βήμα του μικτού ορκωτού δικαστηρίου καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ξεκίνησε τη μαρτυρία του λέγοντας για το πως γνωρίστηκε με την κατηγορούμενη – εν διαστάσει σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στη συνέχεια ο ίδιος μίλησε για τους τσακωμούς που είχαν σαν ζευγάρι και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κάθε φορά που εκείνος εγκατέλειπε τη συζυγική στέγη τότε κάποιο παιδί του έφευγε από τη ζωή.

Αναλυτικά ένα μέρος απ’ όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης:

Γνωριστήκαμε τον Γενάρη του 2013 συνάψαμε σχέση κι αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε ένα παιδί το οποίο ήρθε στη ζωή 31 -10 -13. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Η κατηγορούμενη ήταν πολύ καλή μητέρα τουλάχιστον αυτό έδειχνε. Μετά από δυο χρόνια γεννήθηκε η Μαρία – Ελένη (Μαλένα) μέχρι το 19 που απεβίωσε.

Εκείνη την περίοδο πριν πεθάνουν τα παιδιά μας υπήρξε ένας τσακωμός, είχα μια εξωσυζυγική σχέση. Σε αυτό τον τσακωμό ήταν μπροστά η κόρη μου Τζωρτζινα. Επειδή η κατηγορούμενη μου επιτέθηκε λεκτικά πήρα το παιδί και το έβαλα σε άλλο δωμάτιο. Εκείνη συνέχισε βγήκα εκτός εαυτού και της έριξα ένα χαστούκι. Μετά από αυτό έφυγα από το σπίτι. Μετά ενημερώθηκα από την αδερφή ότι η Μαλένα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα και έπρεπε να πάω αμέσως στο σπίτι, πράγμα που έκανα. Με το που μπήκα μέσα στο σπίτι ξεκίνησα και της έκανα μαλάξεις. Ακολούθησα το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο μέχρι που μας ανακοίνωσαν ότι το βρέφος απεβίωσε.

Μετά ένας αστυνομικός μας ρώτησε αν πιστεύουμε πως κάποιος είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του παιδιού. Πήρα την πρωτοβουλία και έκανα μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Έτσι δημιουργήθηκε αυτεπάγγελτα η έρευνα για την Μαλενα.

Μετά το θάνατο της Ίριδας επέστρεψα στο σπίτι μου και έμεινα δίπλα στο παιδί μου όπως όφειλα να κάνω. Έχω κάνει λάθος στην κατάθεση. Είπα ότι 2-3 μέρες πως γύρισα σπίτι αλλά είναι γύρω στις 10. Σε συζητήσεις  μας με την κατηγορούμενη εκείνη  μου είπε ότι θέλω να μείνεις για εμένα εδώ. Της ξεκαθάρισα ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει και ξανά έφυγα από το σπίτι. 6-4-21 δέχτηκα ένα μήνυμα από εκείνη, να προσέχεις το παιδί σ αγαπάω πολύ.

Εκείνη την στιγμή ενημέρωσα τους συγγενείς της γιατί φοβήθηκα μήπως έχει κάνει κάποια αυτοκτονία. Εκείνη δεν ήταν στο σπίτι που την έψαχναν οι γονείς της. Μετά έμαθα οτι ήταν κλεισμένη σε ένα ξενοδοχείο. Το παιδί ήταν με την γιαγιά.

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται…