Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Προσπαθεί να «σπάσει» τα ισόβια – «Ήταν ψυχρός, καλός ηθοποιός»

Άρχισε η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Άρχισε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021.

Μετά από τρεις διακοπές, άρχισε η δίκη στο Εφετείο, με τον καταδικασθέντα Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να επιχειρεί να «σπάσει» τα ισόβια.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας και αφού άκουσε τον εισαγγελέα να διαβάζει το κατηγορητήριο, ο συζυγοκτόνος δήλωσε και πάλι μετανιωμένος, αλλά σημείωσε πως οι πράξεις δεν έγιναν όπως περιγράφονται.

Ειδικότερα, δήλωσε μετανιωμένος, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και είπε πως δεν ήθελε να βλάψει την οικογένειά του. Παρότι αποδέχθηκε τις πράξεις του, ισχυρίστηκε πως δεν έγιναν όπως περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

Τα λόγια που χρησιμοποίησε, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, θύμιζαν σε πολύ αυτά που είχε πει σε πρώτο βαθμό. Υπενθυμίζεται πως δεν έχει δικηγόρο και εκπροσωπεί τον εαυτό του.

Στη δίκη σήμερα κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί που μπήκαν πρώτοι στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και αντίκρισαν τη νεκρή Καρολάιν Κράουτς.

Οι αστυνομικοί περιέγραψαν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ως «καλό ηθοποιό, που σκηνοθέτησε ερασιτεχνικά ένα σκηνικό ληστεία, όπως ήθελε να φαίνεται».

Ο δράστης, όπως συμπλήρωσε, ακούμπησε μόνο μία φορά το πτώμα της γυναίκας του, αλλά και πήρε μία φορά αγκαλιά του παιδί του. Η μικρή Λυδία, σημειώνεται, ήταν στο δωμάτιο όπου δολοφόνησε τη νεαρή.

«Ήταν ψυχρός, παγερός και ψύχραιμος» είπαν, ενώ συμπλήρωσαν πως ήταν διατεθειμένος να απαντάει ξανά και ξανά στις ερωτήσεις τους ώστε να φαίνεται ότι συνεργάζεται.