Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Γιατί παραιτήθηκε από την έφεση – «Οι λόγοι είναι κυρίως προσωπικοί και μη ανακοινώσιμοι», λέει ο δικηγόρος του

«Είναι σημαντικά τα αίτια», τόνισε ο δικηγόρος

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο ισοβίτης, που δολοφόνησε την ίδια του τη σύζυγο, Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, παραιτήθηκε από την έφεση που είχε ασκήσει ο ίδιος κατά της πρωτόδικης απόφασης για το στυγερό του έγκλημα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρωινό μας», ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, εξήγησε τους λόγους που ο εντολέας του, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, παραιτήθηκε από την έφεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

«Είναι σημαντικά τα αίτια»

«Οι λόγοι είναι κυρίως προσωπικοί. Και λόγω σημαντικών αιτίων και συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί» επισήμανε ο κ. Παπαϊωαννίδης υπογραμμίζοντας πως είναι καθαρά επιθυμία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να μην συνεχιστεί η δίκη.

«Δήλωσε τη μη συνέχιση και συμμετοχή του στις Πανελλαδικές λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί αλλά και λόγω του γενικότερου περιβάλλοντος που υπάρχει» τόνισε και εξήγησε ότι «η παραίτηση από την έφεση πρακτικά σημαίνει, ότι θα παραμείνει η πρωτόδικη επιβληθείσα ποινή».

«Είναι σημαντικά τα αίτια» τόνισε ο δικηγόρος σχετικά με την απόφαση που έλαβε ο καταδικασμένος για τον φόνο της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς.

Τι ανέφερε σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος του κατηγορουμένου

«Ο εντολέας μου, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, που δεν είναι ανακοινώσιμοι, να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο και συγκεκριμένα της εφέσεως που άσκησε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ως συνήγορος του, με την από 06-06-2023 εξουσιοδότηση του, νομίμως θεωρημένη από το κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του, με εξουσιοδοτεί όπως προβώ σήμερα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών προκειμένου να μην συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον διευκρινίζεται για το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ότι λόγω των ανωτέρω εξελίξεων και καθότι βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».