Διαζευγμένες μητέρες φέρεται να καταγγέλλουν ψευδώς για σεξουαλική κακοποίηση τον πατέρα του παιδιού τους προκειμένου να λάβουν την πλήρη επιμέλειά τους.
Σχετικά με το κοινωνικό φαινόμενο μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη και η δικηγόρος Χριστίνα Φλώρου.
Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής εννέα πατεράδες έχουν προσφύγει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ζητήσουν τη διερεύνηση ενός ενδεχόμενου κυκλώματος παιδοψυχολόγων που χορηγεί ψευδείς γνωματεύσεις και επιβεβαιώνει την κακοποίηση των παιδιών τους.
Στο επίκεντρο γνωστή ψυχολόγος
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των Αρχών βρίσκεται γνωστή ψυχολόγος, η οποία πέρα της χορήγησης γνωματεύσεων έχει εμφανιστεί και ως μάρτυρας σε δίκη.
Η δικηγόρος Χριστίνα Φλώρου, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», σημείωσε πως τέτοιου είδους «εκδικητικά» περιστατικά ύστερα από ένα διαζύγιο δεν αποτελούν καινούργιο φαινόμενο, όμως «τώρα τελευταία το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικής μάστιγας».
Η ίδια ανέφερε πως έχει βρεθεί στην ίδια δικαστική αίθουσα με την εν λόγω ψυχολόγο και εξήγησε πως επειδή δεν είναι παιδοψυχίατρος, η γνωμάτευσή της δεν έχει την απαιτούμενη βαρύτητα.
«Το θέμα είναι τι κάνει το δικαστικό σύστημα ώστε αυτές οι υποθέσεις να διερευνηθούν άμεσα από τους αρμόδιους. Αυτή τη στιγμή έχουν υποπέσει στη δική μου αντίληψη τουλάχιστον είκοσι υποθέσεις», συμπλήρωσε η δικηγόρος.
«Μην πέφτουν στην παγίδα οι γονείς, οι μαμάδες ή οι πατεράδες να νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανήσουν το παιδί προκειμένου να κρατήσουν μακριά τον άλλο γονιό. Είναι εγκληματικό αυτό» τόνισε η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.
Και συμπλήρωσε: «Πάνε να καταστρέψουν τον μπαμπά και καταστρέφουν το ίδιο τους το παιδί».
Επισήμανε πως είναι αναγκαίο πλέον το επάγγελμα του παιδοψυχολόγου να «κλείσει». «Να γίνεται μία ουσιαστική αξιολόγηση ποιοι έχουν τη δικαιοδοσία να βάζουν αυτές τις υπογραφές», προσέθεσε.
Ολοκληρώνοντας, η δικηγόρος τόνισε και τη βαρύτητα της στάσης των συναδέλφων της όταν έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες υποθέσεις. «Όταν ένας γονέας έρχεται σε μία τέτοια κατάσταση να μην του δίνουμε τέτοιες οπτικές και λύσεις», κατέληξε.