Κούγιας για τον θάνατο του καθηγητή Λάμπρου Μαργαρίτη: Σήμερα, είναι μαύρη ημέρα για την ποινική επιστήμη, αλλά και για την κοινωνία

«Έφυγε χωρίς να το περιμένει κανείς» σημείωσε

Ανακοίνωση για τον θάνατο του καθηγητή του ποινικού δικαίου του ΑΠΘ, Λάμπρου Μαργαρίτη εξέδωσε ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Κούγιας, μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως: «Σήμερα, είναι μαύρη ημέρα για την ποινική επιστήμη, την ποινική δικηγορία, την ακαδημαϊκή ποινική κοινότητα, αλλά και για την κοινωνία».

Όπως υπογράμμισε ο Αλέξης Κούγιας: «Έφυγε σε ηλικία μόλις 67 ετών ο καθηγητής του ποινικού δικαίου του ΑΠΘ και φίλος, συνεργάτης και συνυπερασπιστής μου σε δεκάδες υποθέσεις μου Λάμπρος Μαργαρίτης».

«Έφυγε χωρίς να το περιμένει κανείς» σημείωσε ο ίδιος.

«Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει» κατέληξε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Σήμερα, είναι μαύρη ημέρα για την ποινική επιστήμη, την ποινική δικηγορία, την ακαδημαϊκή ποινική κοινότητα, αλλά και για την κοινωνία.

Έφυγε σε ηλικία μόλις 67 ετών ο καθηγητής του ποινικού δικαίου του ΑΠΘ και φίλος, συνεργάτης και συνυπερασπιστής μου σε δεκάδες υποθέσεις μου Λάμπρος Μαργαρίτης.

Έφυγε νικημένος παρά την ηρωική μάχη που έδωσε τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια.

Έφυγε χωρίς να το περιμένει κανείς, αφού μόλις πριν μία εβδομάδα ήμασταν μαζί στα έδρανα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και ήταν τόσο μάχιμος, σαν να ξεκινούσε μόλις την ποινική δικηγορία.

Ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, αλλά έτοιμος για καλαμπούρι και πλάκα.

Δεν γνωρίζω αν ήταν μοιραίο, αλλά έφυγε λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του, λόγω ηλικίας, από την έδρα του τακτικού καθηγητού του ποινικού δικαίου Θεσσαλονίκης.

Ήταν, όπως όλοι μας που αγαπούμε το ποινικό δίκαιο, όχι μόνο σαν επάγγελμα, αλλά σαν συμμετοχή στη διαμόρφωση της κοινωνίας και του τρόπου ζωής των ελλήνων, μαθητής του αείμνηστου καθηγητού Μανωλεδάκη, του οποίου ήταν και ο πιο αγαπημένος μαθητής.

Δυστυχώς, μέσα σε λίγους μήνες χάσαμε από την ποινική οικογένεια δύο τεράστιους επιστήμονες, καταπληκτικούς οικογενειάρχες, κορυφαίους δικηγόρους αλλά και ωραίους τύπους.

Χάσαμε τον Μαργαρίτη και πριν από λίγους μήνες χάσαμε τον Παύλου.

Δυστυχώς, καμιά φορά ο Θεός κάνει και λάθη: Παίρνει γρήγορα τους καλύτερους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αθήνα, 22/11/2022

Με αληθινή ψυχική συντριβή και λύπη

Αλέξης Κούγιας».