Quantcast

Κούγιας για εισαγγελική πρόταση κατά Πισπιρίγκου: Mας ενδιαφέρει η κρίση δικαστών και ενόρκων

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου

Θέση σχετικά με την εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας πήρε ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας σημειώνοντας πως η εισαγγελική πρόταση είτε σε Συμβούλια, είτε σε Δικαστήρια δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υποκειμενική άποψη ενός η μίας Εισαγγελέως.

 

 

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο γνωστός ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης της Πισπιρίγκου, «εμάς μας ενδιαφέρει η κρίση των τακτικών Δικαστών και των Ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν το εάν η κα Πισπιρίγκου διέπραξε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κούγια:

Σήμερα, δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ η εισαγγελική πρόταση για τη μια ανθρωποκτονία εκ των τριών, για τις οποίες κατηγορείται η εντολέας μου κα Σωτηρία Πισπιρίγκου.

Όπως επί 5 σχεδόν δεκαετίες δηλώνω καθημερινά σε όσες υποθέσεις έχω την τιμή να με επιλέγουν ως δικηγόρο, όσον αφορά τις εισαγγελικές προτάσεις είτε προς Συμβούλια, είτε προς Δικαστήρια, θα δηλώσω και τώρα.

Η άσκηση μιας ποινικής διώξεως, η εισαγγελική πρόταση είτε σε Συμβούλια, είτε σε Δικαστήρια δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υποκειμενική άποψη ενός η μίας Εισαγγελέως, όπου μόνο με πιθανολόγηση διατυπώνουν την προσωπική τους άποψη για την κατηγορία, η οποία πρέπει να αποδοθεί εις βάρος ενός ή περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών.

Σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει είτε η ποινική δίωξη, είτε η εισαγγελική πρόταση την κρίση των Δικαστών που θα κρίνουν την υπόθεση.

Προσωπικά εμένα και την εντολέα μου μας ενδιαφέρει η κρίση των τακτικών Δικαστών και των Ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν το εάν η κα Πισπιρίγκου διέπραξε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η πρόταση ενός η μίας Εισαγγελέως εναντίον οιασδήποτε δικαστικής αρχής δεν διαφέρει σε τίποτα, όσο αφορά την τελική δικαστική κρίση, από την πρόταση ενός δικηγόρου.

Σέβομαι τους Εισαγγελείς και το έργο τους αλλά ούτε οι Εισαγγελείς, ούτε εμείς οι Δικηγόροι ψηφίζουμε για το ποια πρέπει να είναι η δίκαιη απόφαση, και η λειτουργηματική παρουσία μας αρχίζει και τελειώνει μόνο στο να βοηθήσουμε το Δικαστήριο ανάλογα με το κύρος και την επάρκειά μας, ώστε να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση.