Γλυκά Νερά: Στις 28 Μαρτίου θα δικαστεί για τη δολοφονία της Καρολάιν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ο λόγος αναβολής

Στις 28 Μαρτίου θα ξεκινήσει τελικά η δίκη του 34χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών για τη δολοφονία της 20χρονης Κάρολαιν Κράουτς και του σκύλου τους στα Γλυκά Νερά.

 

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρέθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, αλλά με την έναρξη της δίκης υπέβαλλε αίτημα αναβολής η νέα συνήγορός του, Κατερίνα Μαυροειδή, η οποία είπε ότι διορίσθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στις 9 Φεβρουαρίου και ότι δεν έχει παραλάβει ακόμη το ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Μάλιστα, έθεσε ζήτημα της επίδοσης της κλήσης στον εντολέα της, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της συνηγόρου του, σχολιάζοντας πως «είναι κακή πρακτική η αναβολή πρωτοεισακτων υποθέσεων». Ο εισαγγελικός λειτουργός ανάφερε πως «δεν δικαιούται αναβολής, μπορεί κάλλιστα να της δωθεί χρόνος να προετοιμαστεί. Προβλέπεται από το νόμο δυνατότητα διακοπής ακόμη και 30 ημερών».

Τελικα το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από το δικαστήριο, το οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη. Έτσι προχώρησε στην κλήρωση ενόρκων, που θα είναι τελικά τρεις γυναίκες και ένας άντρας ενώ συνολικά το δικαστήριο έχει τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες δικαστές. Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς, Σουζάνα Λυρραρακη. Σε αυτήν την δίκη δεν δηλώθηκε παράσταση για την σκυλίτσα Ρόξυ, για την οποία είχε παρασταθεί στην πρώτη δίκη Φιλοζωική Οργάνωση.