«Είναι δικαίωση και για τη μνήμη του κοριτσιού μας και για την οικογένεια μας και πιστεύω είναι δικαίωση και για σύσσωμη την ελληνική κοινωνία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της αδικοχαμένης 20χρονης, με αφορμή την απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση.
«Γιατί το ζήτημα της Ελένης μας, της Καρολάιν, της Γαρυφαλλιάς, της Ερατούς και τόσων άλλων κοριτσιών αποτελεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να ενσκήψει η πολιτεία, η κυβερνηση, οι πολιτικοί φορείς αν αποφασίσουν και ομόφωνα να πράξουν κάτι πιο ουσιαστικό για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.
Το κομμάτι της δικαιοσύνης
«Και προς αυτή την κατεύθυνση αναφέρομαι για τον τομέα της Δικαιοσύνης και την αυστηροποίηση των ποινών και βέβαια να μπορέσει κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει αυτά τα φονικά να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και άρα πρέπει το κράτος και η πολιτεία να βοηθήσει αυτές τις οικογένειες που έχουν να μεγαλώσουν ορφανά παιδιά, να αντιμετωπίσουν κοινωνικά, ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα», υπογράμμισε ο ίδιος.
Αναφορικά με τις προτάσεις του για την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα για τα ισόβια, ο κ. Τοπαλούδης τοποθετήθηκε λέγοντας: «Δεν μπορεί μετά από ένα ειδεχθές έγκλημα κάποιοι να έρχονται να επικαλούνται ψυχολογικά προβλήματα, ότι είναι καλά παιδιά, ότι ήταν άριστοι μαθητές, ότι ήταν κοινωνικοποιημένοι. Δεν μπορεί όλα αυτά να τα επικαλούνται και να εξοργίζουν τους γονείς όχι μόνο εμάς αλλά και κάθε γονιό να ακούσει κάποια ψευτοδικαιολογητικά».
Τι τον εξόργισε σήμερα στο δικαστήριο
Ερωτηθείς τι ήταν αυτό που τον εξόργισε σήμερα στο δικαστήριο, ο πατέρας της Ελένης απάντησε: «Προσπαθούσαμε μετά την κατάθεσή μας να μην είμαστε μέσα στη δικαστική αίθουσα γιατί δολοφονείται σε κάθε δικαστήριο η οικογένειά μας. Δολοφονείται η ψυχή και η μνήμη όχι μόνο της Ελένης, του κάθε κοριτσιού που δολοφονείται. Αυτή η δολοφονία σε κάθε δικαστήριο και αυτό το θέατρο του παραλόγου από κάποιους δικηγορίσκους πρέπει να σταματήσει, να μπουν επιτέλους κάποιοι φραγμοί και ηθικά όρια».
Ερωτηθείς τι έχει να πει για τους κατηγορούμενους που θα περάσουν τη ζωή τους στη φυλακή, τόνισε; «Αυτό έπρεπε να το σκεφτούνε οι γονείς τους όταν τα μεγάλωναν όμως δυστυχώς εμείς θα έχουμε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο εξαιτίας κάποιων οι οποίοι κατ’ ευφημισμόν ονομάζονται γονείς».