Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Ένοχοι οι δύο διαχειριστές – Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 9 ετών

Είκοσι μήνες μετά το συμβάν της 5ης Δεκεμβρίου του 2019

Ολοκληρώθηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο ξενοδοχείου στη Συγγρού.

 

Είκοσι μήνες μετά το συμβάν της 5ης Δεκεμβρίου του 2019, που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών πελατών του ξενοδοχείου -ένας εκ των οποίων χρειάστηκε να παραμείνει για αρκετό καιρό στην εντατική- και την έρευνα του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής καθώς από την πρώτη στιγμή τα στοιχεία για την πυρκαγιά που ξέσπασε στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο έδειχναν εμπρησμό, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους διαχειριστές του πολυτελούς καταλύματος επιβάλλοντας ποινή 9 χρόνων κάθειρξης στον καθένα και 35.000 ευρώ χρηματική εγγύηση. Η απόφαση βγήκε χθες αργά το βράδυ ενώ οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση.

Ο κ. Γιάννης Μαρακάκης δικηγόρος του Έλληνα ιδιοκτήτη του κτηρίου που ζει στη Γερμανία, τονίζει στο protothema.gr πως «το μικτό ορκωτό δικαστήριο απεφάνθη ομόφωνα ότι οι δύο επιφανείς επιχειρηματίες ξενοδόχοι, που πόζαραν με πολιτικούς και τοπικούς άρχοντες, ενορχήστρωσαν τον εμπρησμό του ξενοδοχείου βάζοντας σε κίνδυνο δεκάδες πελάτες και προσωπικό ενώ τρεις πολίτες τραυματίστηκαν σοβαρά. Ταυτόχρονα προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές σε ένα κτήριο κόσμημα.

Το υπερασπιστικό αφήγημα περί δήθεν εμπλοκής “σκοτεινών δυνάμεων” πίσω από τους πραγματικούς ηθικούς αυτουργούς, προφανώς δεν έπεισε, τουναντίον ενισχύθηκε η πεποίθηση ότι ο εμπρησμός συνδεόταν άρρηκτα με την έξωση η οποία βρισκόταν στο τελικό της στάδιο. Φυσικά οι κατηγορούμενοι διατηρούν το τεκμήριο της αθωότητας, ωστόσο, η ομόφωνη απόφαση αλλά και η ποινή σε πρώτον βαθμό ικανοποίησαν πλήρως τον ιδιοκτήτη του ακινήτου».

 

Πηγή: protothema.gr