Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Σε δίκη 21 πρόσωπα για πλημμελήματα

Ανάμεσα στα πρόσωπα και η Ρένα Δούρου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 αναμένεται να καθίσουν 21 άτομα.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, στο εδώλιο τους στέλνει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Οι δικαστές με βούλευμά τους αποφάσισαν την παραπομπή σε δίκη 21 από τα 24 πρόσωπα που αρχικά κατηγορήθηκαν για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Μάλιστα, το δικαστικό συμβούλιο συντάχθηκε με την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μεϊδάνης κατά του βουλεύματος το οποίο είχε εκδοθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και απέρριψε την αναβάθμιση της κατηγορίας για πέντε, κατά τον επίμαχο χρόνο, στελέχη της Πυροσβεστικής, στο κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στο εδώλιο θα καθίσουν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, αλλά και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή, 21 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και άνθρωπος που προκάλεσε την πυρκαγιά, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος και με το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια.

Ανάμεσα στα πρόσωπα και η Ρένα Δούρου

Σημειώνεται, ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που παραπέμπονται είναι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και στελέχη της Περιφέρειας, όπως η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη και την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τους χειρισμούς που έγιναν με σκοπό τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών.

Στον αντίποδα, τα τρια πρόσωπα που απαλλάσσονται είναι αστυνομικοί απαλλάσσονται, αφού το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή τους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μεϊδάνης, είχε ασκήσει έφεση με το σκεπτικό ότι υπήρξε «απόλυτη ακυρότητα» ως προς τη διάταξη αυτή του βουλεύματος, με την οποία ζητείται η συνέχιση της ανάκρισης για πέντε στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Κατά τον εισαγγελέα Μεϊδάνη, για να διενεργηθούν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις με σκοπό την αναβάθμιση της κατηγορίας, θα πρέπει προηγουμένως να έχει ενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας, άλλως η ακυρότητα είναι απόλυτη.