Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο το αίτημα αποφυλάκισής του

Προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως παραμένει ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απόρριψη του αιτήματος που είχε υποβάλει στο συμβούλιο πλημμελειοδικών για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης

Προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως παραμένει ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απόρριψη του αιτήματος που είχε υποβάλει στο συμβούλιο πλημμελειοδικών για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός προχώρησε στο αίτημα να βρεθεί εκτός φυλακών με «βραχιολάκι» μόλις δέκα ημέρες μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα που τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ότι ο ηθοποιός, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, θα πρέπει να παραμείνει στις φυλακές Τριπόλεως όπου κρατείται κι όχι να αφεθεί ελεύθερος.

Γιατί το Συμβούλιο απέρριψε την αίτησή του;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση, υποστηρίζοντας ότι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως είχε κρίνει η ανακρίτριας.

Τέλος, οι δικαστές δεν δέχθηκαν ότι συντρέχουν λόγοι υγείας για την αποφυλάκισή του, ενώ φαίνεται πως απέρριψαν και τους ισχυρισμούς Φιλιππίδη πως οι καταγγέλλουσες επιδιώκουν δημοσιότητα, αφού τα ονόματα καμίας εκ των τριών δεν έχουν γίνει γνωστά.