Επίθεση με βιτριόλι: Τι αποκαλύπτει για το θέμα του συνεργού ο δικηγόρος της Ιωάννας

«Η άρνηση της να μην παραστεί στο δικαστήριο δείχνει μία περιφρόνηση τόσο προς το θύμα όσο και προς τον θεσμό της Δικαιοσύνης»

Αποκάλυψη “βόμβα” από τον δικηγόρο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκο Αλεξανδρή, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι έχει δύο και όχι έναν συνεργό.

 

«Όταν η Ιωάννα είδε ότι η δράστις δεν έχει προσέλθει στο δικαστήριο, ένιωσε από απογοήτευση έως οργή», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Open ο κ. Αλεξανδρής, ο οποίος εν συνεχεία ανέφερε πως «η έναρξη του δικαστηρίου και η απαγγελία της κατηγορίας είναι από τις ιερότερες στιγμές μίας δίκης, η άρνηση της κατηγορουμένης να παραστεί σ’ αυτό είναι η απόλυτη έλλειψη σεβασμού».

«Η άρνηση της να μην παραστεί στο δικαστήριο δείχνει μία περιφρόνηση τόσο προς το θύμα όσο και προς τον θεσμό της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο κ. Αλεξανδρής για να αναφερθεί συνέχεια στην πιθανότητα να υπάρχει όχι ένας, αλλά δύο συνεργοί στην επίθεση με βιτριόλι από την 36χρονη.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ερώτηση για την πορεία των ερευνών και για το αν αυτές έχουν ολοκληρωθεί στο σκέλος του συνεργού ή των συνεργών, ο κ. Αλεξανδρής απάντησε: «Αναζητούνται ο ή οι συνεργοί της δράστιδος» για να προσθέσει πως «είναι πολύ πιθανό, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι υπάρχουν δύο».

Ενώ όταν δέχθηκε ερώτηση για το φύλο του δεύτερου συνεργού, στον οποίο αναφέρθηκε, ο εκ των δικηγόρων της Ιωάννας υποστήριξε: «Δεν μπορώ να δώσω περισσότερα στοιχεία».

 

 

 

Η 36χρονη παρακολουθούσε την Ιωάννα από το καλοκαίρι του 2019

Σχεδόν έναν χρόνο πριν από την επίθεση με βιτριόλι, ξεκίνησε να παρακολουθεί η 36χρονη δράστις την Ιωάννα Παλιοσπύρου, όπως προκύπτει από τα ευρήματα στο κινητό της τηλέφωνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η Αστυνομία κατά την εξέταση του κινητού της δράστιδος εντόπισε φωτογραφία της εισόδου της πολυκατοικίας που διέμενε η Ιωάννα, από τον Ιούνιο του 2019.

Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ. ανασύροντας διαγραμμένες φωτογραφίες από το τηλέφωνο της κατηγορουμένης, βρήκε εικόνες με συντεταγμένες του αυτοκινήτου του θύματος που έδειχναν το πού βρισκόταν το όχημά της οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Ήταν εικόνες από μηνύματα που έστελνε στο κινητό της δράστιδος και όχι μόνο η συσκευή εντοπισμού που είχε εγκατασταθεί στο αυτοκίνητο της Ιωάννας χωρίς η ίδια, βέβαια, να το γνωρίζει .

Επίσης, άλλο ένα στοιχείο που αναμένεται να συζητηθεί στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα και διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου είναι οι πολυάριθμοι παραλήπτες, στους οποίους η συσκευή εντοπισμού που είχε τοποθετηθεί στο Ι.Χ. της Ιωάννας, έστελνε μήνυμα με τις συντεταγμένες της Ιωάννας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 4 Μαΐου 2020, περίπου δύο εβδομάδες πριν από την επίθεση με βιτριόλι, στις 8.42 π.μ. έστειλε μία φωτογραφία με συντεταγμένες σε πέντε άγνωστους παραλήπτες. Ενώ στις 18 Μαΐου από τις 6 έως τις 7 το απόγευμα αποστέλλεται η θέση της Ιωάννας 24 φορές προς άγνωστους παραλήπτες.