ΕνΔΕ για Ραχήλ Μακρή: Για τους συκοφάντες θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, ότι δήθεν η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών απέβαλε την ελληνική ένωση από μέλος της.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει πως πρόκειται περί ψευδούς και κατασκευασμένης είδησης, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «για τους συκοφάντες θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες».

Δείτε την ανακοίνωση της ΕνΔΕ

“Την περασμένη εβδομάδα σε ραδιοφωνικό σταθμό η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή διέδωσε έναν συκοφαντικό ισχυρισμό για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι δήθεν η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών την απέβαλε από μέλος της. Ο πρωτάκουστος αυτός ισχυρισμός αναπαρήχθη από Μέσα Ενημέρωσης και από πολιτικούς χωρίς καμία προηγούμενη διασταύρωση. Ο ραδιοφωνικός σταθμός που δόθηκε η συνέντευξη έχει ήδη ανασκευάσει την «είδηση».

Αφορμή προφανώς έδωσε το από 28 Μαΐου ομόφωνο Ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών που εκδόθηκε μετά από αίτημα της Ένωσής μας και αφορούσε στον αποκλεισμό μας από τις Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Για το Ψήφισμα αυτό η Ένωσή μας εξέδωσε Δελτίο Τύπου στις 1-6-2021 (αναρτημένο στην ηλεκτρονική σελίδα μας www.ende.gr) με αναφορές στις τεράστιες ευθύνες του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπως καταλογίζονται από τους Ευρωπαίους Δικαστές.

Πλήρης διαστρέβλωση του περιεχομένου του Ψηφίσματος από τα Μέσα Ενημέρωσης, που αρκούνται να κατασκευάζουν «ειδήσεις» χωρίς την τήρηση καμίας δεοντολογίας! Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών τιμά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και για το λόγο αυτό ανέθεσε στην Ένωσή μας την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του 2023 στην Αθήνα. Για τους συκοφάντες θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.”