«Όταν ο Alpha δεν πήρε άδεια, άρχισε ο Κοντομηνάς να ψάχνει να βρει κάποιον που είχε άδεια. Μου είπε: θα δεις τον Καλογρίτσα. Εγώ δεν θα έρθω. Τον είδα, συζητήσαμε κάποιο μετοχικό σχήμα. Ζητούσε το 51%, το δελτίο ειδήσεων και μια πρωινή εκπομπή. Μετά ήρθε ο Κοντομηνάς και μείναν οι 2 τους» ανάφερε ο Δημήτρης Φουρλεμάδης στο Ειδικό Δικαστήριο.
Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι «ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε δυσφορία γιατί έχανε το κανάλι. Μιλούσε με πολλούς. Αφού έβλεπε ότι δεν υπήρχε λύση, διαπραγματευόμασταν το ποσοστό». Κατά το μάρτυρα, ο Χρήστος Καλογρίτσας στη συνάντηση έλεγε για τα «παιδιά». «Δεν είπε συγκεκριμένο όνομα. Πότε δεν άφησε να εννοηθεί πως δεν είχε χρήματα. Όταν έγινε ο νόμος 4339/2015 ο Κοντομηνάς από φίλος των κυβερνώντων έγινε εχθρός» ανέφερε και ξεκαθάρισε ότι ο επιχειρηματίας ποτέ δεν του «εμφάνισε τον Καλογρίτσα ως απεσταλμένο της κυβέρνησης».
Πρόεδρος: Μήπως έχει εκκρεμότητες με άλλες αρχές και αναγκάστηκε να κάνει αυτή τη συνάντηση με τον Καλογρίτσα που δεν ήθελε;
Μάρτυρας: Η έγνοια του ήταν ότι ο Alpha με τόσους εργαζόμενους θα έμενε απλώς κουφάρι.
Η κατάθεση Παπαχρήστου
Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η διαδικασία του διαγωνισμού ήταν άλλοθι για να ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ το τηλεοπτικό τοπίο».
Ο μάρτυρας χαρακτήρισε σωστό το διαγωνισμό αφού εκτίμησε ότι έπρεπε να τεθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας και τα κανάλια να πληρώνουν τις συχνότητες που αποτελούν δημόσιο αγαθό. «Από κει και πέρα όπως στήθηκε ο διαγωνισμός είχε μία κατεύθυνση. Το πως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτές τις τέσσερις άδειες προσπάθησε να έχει ένα από αυτά τα κανάλια. Προσπάθησε να δοθεί αρχικά στον Καλογρίτσα και έπειτα στον Ιβάν Σαββίδη».
Για προνομιακές σχέσεις Καλογρίτσα και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο κ. Παπαχρήστος, καταλήγοντας: «Ο Καλογρίτσας τους γνώριζε από μικρά παιδιά στις οργανώσεις της αριστεράς. Βοηθήθηκε ο Καλογρίτσας να εμφανιστεί ως πραγματικός διεκδικητής μίας εκ των τεσσάρων αδειών. Ο Παππάς ήταν ο μαέστρος που κρατούσε την μπαγκέτα.».