Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Αν δεν φεύγαμε, θα είχαμε την ίδια κατάληξη», κατέθεσε φίλος του

Είχε δεχθεί επίθεση με δρεπάνι στη γλουτιαία περιοχή και μπόρεσε να διαφύγει από το σημείο της επίθεσης των χούλιγκαν

Σειρά ενός ακόμη φίλου του Άλκη Καμπανού ήταν σήμερα για να καταθέσει στο δικαστήριο, ως μάρτυρας της αιματηρής επίθεσης της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

 

Ο εν λόγω μάρτυρας είχε δεχθεί επίθεση με δρεπάνι στη γλουτιαία περιοχή και μπόρεσε να διαφύγει από το σημείο της επίθεσης των χούλιγκαν.

Μάλιστα, στην κατάθεσή του ο 20χρονος σπουδαστής ηχοληψίας μπόρεσε να “δείξει” ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν αυτός που ρώτησε τον ίδιο και την παρέα του “τι ομάδα είναι”.

“Πάνω στον Άλκη θυμάμαι έναν με δρεπάνι. Αυτός που μας ρώτησε τι ομάδα είμαστε ήταν ένας καστανόξανθος, ψηλός και γεροδεμένος” κατέθεσε ο 20χρονος δείχνοντας ενώπιον της ανακρίτριας τον δεύτερο κατηγορούμενο.

Στην εισαγωγική του κατάθεση το θύμα της επίθεσης ανέφερε: “Εκείνη την ημέρα έγραφα εξεταστική, πήγα στο πάρκο της Χαριλάου με τα υπόλοιπα παιδιά και όλοι μαζί, όσοι ήμασταν, πήγαμε για λίγο στον σύνδεσμο. Πηγαίνω εκεί μερικές φορές για να δω ματς του Άρη. Μετά πήγαμε σε κρεπερί Παπαναστασίου και στο τέλος στα σκαλάκια στην πολυκατοικία για να καθίσουμε για 45 λεπτά. Ήρθαν τα άτομα, μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Μόνο από την Πλαστήρα τους είδα. Ήταν πολύ αργά όταν τους είδα. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι έγινε. Απαντήσαμε ότι είμαστε Άρης. Κατάλαβα ότι ήρθαν επιθετικά. Δεν έβλεπα κανέναν πρόσωπο. Για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους υπέθεσα ότι δεν ήθελα να φαίνονται. Είδα όμως στα χέρια τους μαχαίρια, δρεπάνια, ρόπαλα. Οι περισσότεροι κρατούσαν κάτι. Ήρθαν κατά πάνω μου. Εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα ότι έφαγα δρεπανιά. Νόμιζα ήταν ρόπαλο. Γύρισα πλάτη για να μη φάω από μπροστά την επίθεση. Μετά από πέντε βήματα είδα ότι έχω αίματα. Πήδηξα τα κάγκελα και βγήκα στην Παπαναστασίου. Όταν έφευγα είδα τα άτομα πάνω στον Άλκη και τον Άγγελο για ένα δύο δευτερόλεπτα. Δεν μπορούσα να διακρίνω ποιος χτυπούσε ποιον. Ο Σπύρος κι ο Νίκος μπόρεσαν να φύγουν. Άκουγα τον Άλκη να φωνάζει για βοήθεια και οι δράστες φώναζαν. Μετά γύρισα για να δω τι έγινε. Τους είδα να πηγαίνουν στα αμάξια τους. Ήταν γύρω στα 7-8 άτομα”.

Αφού έγινε η επίθεση, ο φίλος του Άλκη συμπλήρωσε στη συνέχεια: “Ένιωθα πολύ πόνο εκείνη τη στιγμή. Βρήκα μια φόρμα σε έναν κάδο κι έδεσα την πληγή μου. Βρήκα τον Νίκο στην Παπαναστασίου και είδαμε ασθενοφόρο, μισή ώρα μετά. Του κάναμε σήμα να σταματήσει. Εκεί μάθαμε ότι σκοτώθηκε ο Άλκης, από τους κωδικούς που έλεγε το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Φοβόμουν τι θα δω και δεν επέστρεψα. Τον Άγγελο τον είδα στο σημείο, τον Άλκη ποτέ ξανά”.

Ο 20χρονος εξήγησε επίσης ότι “δεν πρόλαβε να αντιδράσει κανείς” και πως οι δράστες έπεσαν “συγχρόνως έπεσαν πάνω μας”.

“Οι γιατροί μού είπαν ότι με βοήθησε πολύ που έδεσα το τραύμα” συμπλήρωσε ο νεαρός φοιτητής.

“Κανένας από την πλευρά των κατηγορουμένων δεν ζήτησε συγγνώμη στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Δεν γίνεται να μη χτύπησε κανείς τον Άλκη και τους άλλους. Αν δεν φεύγαμε θα είχαμε την ίδια κατάληξη με τον Άλκη” πρόσθεσε.