Δολοφονία Άλκη: Άνοιξαν τα στόματα – Συνολικά 10 άτομα στη φυλακή

Ποιος παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον Άλκη με το μαχαίρι και ποιος κρατούσε το δρεπάνι

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασαν σήμερα Παρασκευή άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες ασφαλείς πληροφορίες ο ένας παραδέχθηκε ότι «τσίμπησε με το μαχαίρι τον Άλκη», ενώ «έδωσε» και το ποιος του κατάφερε το μοιραίο χτύπημα με το δρεπάνι.

 

Και οι τέσσερις, μετά και την παρουσία τους στον ανακριτή, κρίθηκαν προφυλακιστέοι αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν φυλακιστεί για την υπόθεση σε δέκα.

 

Κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση φέρεται πως έχει ο τέταρτος κατηγορούμενος, ηλικίας 25 χρονών. Ο επονομαζόμενος “Αθηναίος” υποδείχτηκε από άλλον συγκατηγορούμενο του ως ο άνθρωπος ο οποίος μαχαίρωσε στο πόδι το άτυχο Άλκη. Ωστόσο ο ίδιος, στην απολογία του, ισχυρίστηκε ότι ήταν παρών στο συμβάν αλλά δεν συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση κατά του 19χρονου.

Ενδεικτικό για τις αποκαλύψεις που έγιναν κατά τις απολογίες είναι ότι καθυστέρησαν να μεταβούν στον ανακριτή καθώς ο εισαγγελέας αφού τους είδε όλους μαζί, στη συνέχεια ζήτησε να μιλήσει μόνο με τον 25χρονο, τον γνωστό ως «Αθηναίο».

 

Ανοιξαν στόματα

Ο 25χρονος Αλέξανδρος Βελαλόπουλος («Αθηναίος») φέρεται να παραδέχθηκε ότι ««τσίμπησε με το μαχαίρι τον Άλκη».

Για την ακρίβεια είπε ότι έδωσε δύο «τσιμπιές» στην αριστερή πλευρά ενός παιδιού, αλλά δεν θυμάται αν ήταν ο Αλκης, και κατόπιν ακολούθησε αναταραχή και χάθηκαν στα στενά.

Φέρεται ακόμη να παραδέχθηκε ότι αυτός κρατούσε το κάραμπιτ (μεγάλο μαχαίρι).

Αποκάλυψε επίσης ότι ο 21χρονος Γιάννης Κουμαρόπουλος, -ο οποίος είχε υποδείξει χθες, Πέμπτη, τον «Αθηναίο» ως δράστη της δολοφονίας- χτύπησε τον Άλκη με το δρεπάνι.