Δίκη Πισπιρίγκου: Να γίνει πραγματογνωμοσύνη στη μητέρα για το σύνδρομο Μινχάουζεν, ζήτησε ο Κούγιας

Στο βήμα σήμερα ανέβηκε παιδίατρος που ήταν παρούσα σε περιστατικό διαταραχής της Τζωρτζίνας

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τη σειρά να καταθέσει στο βήμα να έχει σήμερα η παιδίατρος Βενετία Μπέλλου. Η γιατρός είχε δει την μικρή ασθενή, όταν το κοριτσάκι είχε εισαχθεί τον Ιανουάριο του 2022 στην παιδιατρική κλινική.

 

«Στις 22/01/2022 ήμουν παρούσα σε ένα μικρό επεισόδιο. Η Τζωρτζίνα είχε αποκορεσμό γύρω στο 70 και ταχυκαρδία. Μέχρι να παρέμβω το παιδί επανήλθε. Επικοινώνησα με την ΜΕΘ Παίδων για να την ενημερώσω, μίλησα με εφημερεύουσα γιατρό. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν έκανε κινήσεις άκρων. Το χαρακτηριστικό του επεισοδίου ήταν η έντονη ωχρότητα. Μετά έκανε δύο επεισόδια εμέτων», κατέθεσε στο δικαστήριο και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα μεγαλύτερο επεισόδιο που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου.

Πρόεδρος: Η μητέρα σάς φώναζε;
Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.
Πρόεδρος: Ποιος χορηγούσε τα φάρμακα;
Μάρτυρας : Η μητέρα.
Πρόεδρος: Αυτό είναι τακτική της κλινικής;
Μάρτυρας: Νομίζω στη παιδιατρική κλινική στις χρόνιες περιπτώσεις τα χορηγούν οι γονείς.
Εισαγγελέας: Τα επεισόδια είχαν μεταξύ τους κάποια αλληλουχία;
Μάρτυρας: Δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο. Όχι. Ας πούμε, κάποιες φορές έκανε δύο μικρά και σταματούσε και στις 25/01 έκανε ένα μεγάλο χωρίς να έχει κάνει μικρά πριν.

Κούγιας: Να γίνει πραγματογνωμοσύνη αν πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου η Πισπιρίγκου

Η μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, υποστήριξε ότι μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζει σε τι οφείλονταν τα επεισόδια που εμφάνισε η μικρή Τζωρτζίνα και πως από το νοσοκομείο δεν υπήρξε διάγνωση.

Κούγιας: Έχετε μάθει εάν πάτησε το πόδι του στις κλινικές που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα καρδιολόγος;
Μάρτυρας: Υπήρχε θεράπων καρδιολόγος. Ο κ. Παπαγιάννης.
Κούγιας: Πάτησε στο νοσοκομείο σας; Δεν πάτησε σας το λέω εγώ. Εμείς έχουμε άποψη ότι το παιδί έπρεπε να πάει καρδιολογική κλινική! Δεν καλούσαν καρδιολόγο ποτέ και τελικά έκανε ανακοπή.
Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο Αλέξης Κούγιας επανέφερε το αίτημα να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για το εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

«Έχουμε τη θέση ότι η κατηγορούμενη είναι υγιέστατη ψυχικά. Έχετε τη δυνατότητα να διορίσετε ακόμα και σήμερα πραγματογνώμονες ώστε να τελειώνουμε με αυτό το σύνδρομο. Θέλουμε να τελειώνει αυτή η φημολογία», ανέφερε ο δικηγόρος.